Головна Новини Суспільство події Закуплять 49 тисяч ноутбуків: коли українські вчителі отримають техніку
commentss НОВИНИ Всі новини

Закуплять 49 тисяч ноутбуків: коли українські вчителі отримають техніку

На закупівлю техніки для освітян планують виділити 980 мільйонів гривень

18 серпня 2021, 19:45
Поділіться публікацією:

В українських школах проводять цифровізацію навчального процесу. Наразі оголосили тендери на закупівлю 49 тисяч ноутбуків для вчителів. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства освіти і науки України.

Закуплять 49 тисяч ноутбуків: коли українські вчителі отримають техніку

Українські вчителі отримають ноутбуки, фото з відкритих джерел

На закупівлю техніки для освітян планують виділити 980 мільйонів гривень. На цю суму куплять 65 тисяч ноутбуків для столичних шкіл та вчителів у регіонах з врахуванням, що один ноутбук коштуватиме більше 20 тисяч гривень.

Відомо, що оголошені тендери вже у 21 області та районних адміністраціях столиці. Скільки буде закуплено ноутбуків та скільки шкіл в кожному регіоні буде з новою технікою, вказано на дашборді Міністерства цифрової трансформації.

Нові ноутбуки будуть закріплені за кожним кабінетом в школі. Техніку використовуватимуть педагоги для проведення уроків як у класі, так і на дистанційному навчанні.

Наразі в школах України наявні 231 713 комп'ютери, повідомляє Інститут освітньої аналітики. Тому за два роки планується придбати для закладів освіти компактні ноутбуки, аби всі вчителі в кожній школі мали для освітніх потреб новітні гаджети.

Крім ноутбуків у школах поступово замінюють техніку в кабінетах інформатики та закупляють для шкіл мультимедійні системи. У 2021 році на ці потреби в межах реформи “Нова українська школа” було виділено близько 400 мільйонів гривень.

Два роки тому для Міністерства освіти і науки України виділяли субвенцію для того, що провести мережу Інтернет до всіх шкіл. У 2021 році в держбюджеті передбачено 500 мільйонів гривень на проведення широкосмугового доступу до інтернету в селах та сільських школах.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Львові судитимуть класну керівницю загиблого школяра.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини