Головна Новини Суспільство події Законопроєкт про управління відходами буде стимулювати переробку сміття у всіх сферах - екологи
commentss НОВИНИ Всі новини

Законопроєкт про управління відходами буде стимулювати переробку сміття у всіх сферах - екологи

Екологи заявили, що відходи гірничої промисловості дозволять використовувати в будівництві

20 листопада 2020, 12:18
Поділіться публікацією:

Нове законодавство про управління відходами дозволить використовувати відходи гірничої промисловості в будівництві, повідомили в громадському формуванні "Екологічний патруль".

Законопроєкт про управління відходами буде стимулювати переробку сміття у всіх сферах - екологи

Повідомляється, що згідно з проектом нового закону № 2207-1д "Про управління відходами", який прийнятий в першому читанні, вже не вважаються відходами відходи добувної промисловості, які утворилися в результаті проведення розвідувальних робіт, видобутку, обробки та зберігання корисних копалин і розробки родовищ корисних копалин. Це дозволить використовувати їх при будівництві.

Крім того, вводиться термін "сортування", "розширена відповідальність виробника". Більше не вважаються біологічними відходами трупи тварин.

У той же час "Екопатруль" зазначає, що в законопроекті відсутні норми, які стосуються відносин домогосподарств, згадки про обов'язковий Договір на вивезення сміття для населення або алгоритм взаємодії, поняття "інвентаризація відходів", "технічні паспорти відходів", "реєстрові карти відходів" .

"Екопатруль" зазначає, що законопроект в цілому спрямований на зменшення відходів і пропонує механізми, які можуть збільшити зацікавленість в переробці сміття у всіх сферах. Однак окремі положення все ж варто прописати детальніше, тому організація планує напрацьовувати поправки до тексту законопроекту до другого читання.

"Окремо хочемо відзначити протиріччя щодо оператора, який буде надавати послуги зі збору побутових відходів та роздільний збір. Майже всі статті закони спрямовані на монополію муніципальних служб. Ми звертали увагу на це ще на громадських слуханнях, але, на жаль, не були почуті", — відзначили в організації, додавши, що дискусія з цього питання триває.

Нагадаємо, вчені винайшли коктейль ферментів, що знищує пластикові відходи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини