Головна Новини Суспільство події Заколот Пригожина: хто з військових підтримує Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Заколот Пригожина: хто з військових підтримує Путіна

На боці Пригожина його приватна військова компанія, Путіна, як головнокомандувача, підтримує армія, але є нюанс

24 червня 2023, 16:52 comments1282
Поділіться публікацією:

Згідно з повідомленнями російських телеграм-каналів, які вимагають додаткового підтвердження та перевірки, передові загони ПВК "Вагнер" вже вступили до Липецької області Росії, тож столицю РФ від вагнерівців відокремлює лише Тверська область. За суперечливою інформацією, літак із Путіним вилетів із Москви у бік Санкт-Петербурга. Про підтримку Путіна, як головнокомандувача, заявили як мінімум три російські генерали — Суровікін (армія), Алєксєєв (ГРУ) і голова Чечні Рамзан Кадиров (Росгвардія). Про це повідомляють "Коментарі".

Заколот Пригожина: хто з військових підтримує Путіна

Путін

Як повідомив сам Пригожин, у його розпорядженні 25 тисяч вагнерівців та ще стільки ж у резерві. Російська армія одностайно поки не підтримала Путіна — колони пригожинців, які рухаються до Москви, періодично бомбардують літаки та гелікоптери. Бійці ПВК "Вагнер" їх збивають. Надходять повідомлення, з відеопідтвердженнями, про здачу російських військових у полон вагнерівцям у Воронезькій та Курській областях РФ.

Проти пригожинців, які без бою зайняли Ростов-на-Дону, зараз кинуто бійців батальйону "Ахмат", сформованого Рамзаном Кадировим. Він у протистоянні Пригожина та міністра оборони РФ Шойгу зайняв сторону останнього. А в оцінці виступу Пригожина приєднався до Путіна, назвавши дії ПВК "Вагнер" військовим заколотом.

"Бійці Міноборони та Росгвардії по Чеченській Республіці вже виїхали в зони напруженості, — заявив Кадиров. — Ми зробимо все, щоб зберегти єдність Росії і захистити її державність! Заколот має бути подавлений, і якщо для цього необхідно вжити жорстких заходів, то ми готові!".

За повідомленням російського телеграм-каналу ВЧК-ОДПУ, який спеціалізується на інсайтах силових органів РФ, силова база Кремля зараз вкрай обмежена.

"За даними джерел ВЧК-ОГПУ, окрім крупиць ССО, росгвардійців та поліцейських на стримування армії найманців відправляють строковиків. Тепер молодиками не лише закривають проломи на кордоні у Бєлгородській, Брянській та Курській областях. Строковиків хочуть кинути на бої з ПВК. Наприклад, із 106-ї гвардійської дивізії ВДВ з-під Тули сьогодні направили 200 військових до Москви, Ростова та Вороніжу", — пишуть у ВЧК-ОГПУ.

Тим часом, Ердоган зателефонував Путіну на тлі перевороту в РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Тверррььь

24 червня 2023, 16:48

"...тож столицю РФ від вагнерівців відокремлює лише Тверська область..." Зрозуміло, що географію ви знаєте слабенько, але чому б не заглянути у карту? Чи й інтернетом скористуватись це проблема


Новини