Головна Новини Суспільство події Загострення в Маріуполі: Ірина Верещук звернулася із вимогою до РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Загострення в Маріуполі: Ірина Верещук звернулася із вимогою до РФ

Україна вимагає відкрити гуманітарні коридори для цивільних з трьох регіонів

18 квітня 2022, 15:52
Поділіться публікацією:

Українська сторона вимагає відкриття гуманітарного коридору для цивільних з Маріуполя до Бердянська. Про це написала Ірина Верещук в соцмережах.

Загострення в Маріуполі: Ірина Верещук звернулася із вимогою до РФ

Фото Телеграм Маріупольська міськрада

Через загострення ситуації в заблокованому Маріуполі віце-міністерка офіційно звернулася до військово-політичного керівництва РФ з вимогою відкрити коридор для евакуації мирних мешканців міста та з території заводу "Азовсталь". Адже там перебувають жінки, діти, поранені люди.

Якщо в росії відмовляться відкрити коридор, то це буде зафіксовано як військовий злочин.

"Ми вимагаємо відкриття гуманітарного коридору з Маріуполя до Бердянська для цивільних осіб. Окремо ми вимагаємо терміновий гуманітарний коридор із території комбінату "Азовсталь" для жінок, дітей та інших цивільних осіб. Ваша відмова відкривати зазначені гуманітарні коридори буде у майбутньому підставою для притягнення всіх причетних осіб до кримінальної відповідальності за військові злочини", — наголосила вона.

18 квітня не працює жоден гуманітарний коридор, адже окупанти не припиняють обстрілювати гуманітарні маршрути та продовжують порушувати гуманітарне право. Планувалося відкрити коридори в кількох регіонах, велися перемовини з протилежною стороною, однак практично зробити евакуацію людей немає можливості з огляду на питання безпеки.

Командир 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волина написав листа до Папи Римського Франциска.

"Я звертаюся до вас по допомогу, бо настав час коли не молитвами єдиними. Допоможіть врятувати їх. Після бомбардування драмтеатру, пологового будинку вже нікого не лишилося віри російським окупантам. Дайте світу правду, евакуйте людей та врятуйте їхнє життя від рук сатани, який хоче спалити все живе!" — звернувся Сергій Волина до глави католицької церкви.

Як повідомляв портал "Коментарі", десантники на Миколаївщині майстерно знищили ворога та допомогли врятуватися заручникам. В районі Вознесенська окупанти взяли в заручники селян та погрожували розстріляти, якщо не зізнаються, хто з них коригував вогонь ЗСУ. Вдалими пострілами українські військові добили ворога та допомогли селянам врятуватися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини