Головна Новини Суспільство події Заборона електронних сигарет в Україні: у чому хочуть обмежити курців
commentss НОВИНИ Всі новини

Заборона електронних сигарет в Україні: у чому хочуть обмежити курців

Зовсім скоро любителі е-сигарет будуть змушені шукати спеціально обладнані місця для куріння

2 червня 2021, 11:47 comments4034
Поділіться публікацією:

В Україні вирішили знову "дати бій" курінню, навіть якщо мова йде про модернізовані та сучасні електронні сигарети. За словами нардепа, керівника комітету ВР з питань здоров'я нації Михайла Радуцького, в парламенті збираються обмежити окремі права курців і налагодити процес реклами е-сигарет.

Заборона електронних сигарет в Україні: у чому хочуть обмежити курців

В Україні хочуть обмежити вживання електронних сигарет. Фото із відкритих джерел

Про нюанси спеціального законопроекту під номером 4358 чиновник розповів в особистому Telegram-каналі.

Як говорить Радуцький, за останні кілька років серед українців, завдяки поліпшенню "антитютюнового законодавства", значно зменшилася кількість курців. Втім, мова стосується саме споживачів звичних сигарет. Але різні новомодні електронні девайси набирають популярності — особливо, зрозуміло, серед молодих хлопців і дівчат.

Нардепи давно виступали за введення нових обмежень для курців. Втім, до справи дійшло тільки зараз — за відповідний документ проголосувало відразу 339 народних обранців. Відзначимо, що проєкт закону пройшов тільки перше читання.

Любителям е-сигарет варто приготуватися до того, що незабаром їхні девайси можуть прирівняти до звичайних тютюнових виробів. Це означає, що курити доведеться у спеціально відведених для цього місцях, а за подібну вільність у громадському місці можна буде отримати штраф.

Також хочуть змінити зовнішній вигляд упаковки електронних сигарет. Розмір попередження про шкоду куріння планують збільшити до 30% від загальної площі зображення.

Величезну увагу в цьому законопроєкті нардепи вирішили приділити рекламі електронних сигарет. Так, без додаткового "піару" можуть залишитися девайси, що нагрівають електронні сигарети. З місць продажу е-сигарет може зникнути рекламна викладка.

Цікаво, що коли документ таки ухвалять, то з товарообігу зникнуть тютюнові вироби й рідини, котрі містять ароматизатори.

Як повідомив Радуцький, над проєктом закону, який обмежує споживання е-сигарет в Україні, робота тривала понад рік.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні прогнозується досить значне подорожчання тютюнових виробів. Якої ціни очікувати за пачку сигарет, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи дозволено курити айкос у громадських закладах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/radutsky/761
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виталий

3 червня 2021, 19:09

Очень мило...спасибо вам...дебилы. Айкосники ходят и курят где угодно, а тех, кто использует электронки и выдыхает пар, тех решили защемить. Сколько табачные компании занесли? Поделитесь информацией - тут чёткое табачное лобби.

Старый Еврей

3 червня 2021, 12:14

бред идиотов приСлуги. Сколько мест для курения оборудовано в стране?

Дед Михей

3 червня 2021, 11:49

Я уже 10 лет как бросил курить и е-сигарету то же. Но сейчас на закрытых остановках транспорта вонь стоит дикая!!!

украинка

2 червня 2021, 12:10

Толку с того,что примут. На остановках дымят с утра , надо контролировать выполнение Закона и штрафовать. Раз,два заплятят,будут по-другому себя вести.


Новини