Головна Новини Суспільство події За якої температури взимку українцям вимикатимуть світло: думка експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

За якої температури взимку українцям вимикатимуть світло: думка експерта

Взимку в Україні вимикатимуть світло при температурі нижче 0°C

17 вересня 2024, 18:50
Поділіться публікацією:

Вже цієї зими українці можуть зіткнутися з масовими відключеннями електроенергії, коли температура опуститься нижче нуля градусів. За словами  енергетичного експерта Геннадія Рябцева, в ефірі телеканалу "Київ24", українців очікують 3-4 черги одночасних вимкнень, незалежно від зовнішніх обставин. 

За якої температури взимку українцям вимикатимуть світло: думка експерта

Коли вимикатимуть світло взимку

Геннадій Рябцев детально пояснив, що чинний баланс між потребами споживачів і можливостями енергетичної системи є далеким від ідеалу. Попри зусилля інженерів відновити до 60-70% зруйнованих потужностей, цього буде недостатньо для забезпечення стабільного електропостачання в зимовий період.

"Якщо казати про прогнози, ніхто не обіцяв, що не будуть вимикати електричну енергію, точніше, що взимку усі будуть з електроенергією. Навпаки, мої колеги і я неодноразово казали, що взимку, коли температура буде нижче нуля, у нас будуть 3-4 черги вимкнень задіяні одночасно", — сказав він  

Він також підкреслив, що реалістичний прогноз не передбачає ані песимістичних, ані надто оптимістичних очікувань, а лише виходить з поточних можливостей відновлення системи.

Крім того, експерт відзначив, що після масованих атак можливі тимчасові превентивні відключення, щоб зменшити ризики пошкоджень важливих енергетичних об’єктів та прискорити їх подальше відновлення. Це може призвести до аварійних ситуацій, коли велика частина країни залишиться без світла на кілька днів.

Ситуація з енергопостачанням в Україні стає все більш напруженою, оскільки зближення зимових місяців підвищує ризики розширення енергетичної кризи. Громадянам рекомендують готуватися до можливих перебоїв у роботі енергетичних систем та звертати увагу на офіційні повідомлення від уряду та місцевих адміністрацій щодо планів на зиму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини