Головна Новини Суспільство події За що депутатів можуть позбавити мандатів: нардеп розповів про роботу дисциплінарної комісії
commentss НОВИНИ Всі новини

За що депутатів можуть позбавити мандатів: нардеп розповів про роботу дисциплінарної комісії

Нардеп Денис Маслов повідомив, за що членів "Слуги народу" на місцях можуть позбавити мандатів

26 грудня 2021, 16:47
Поділіться публікацією:

Голова політичної партії "Слуга Народу" Олена Шуляк раніше анонсувала аналіз роботи місцевих депутатів, голів громад, що є членами партії. У прямому ефірі нардеп Денис Маслов розповів, як застосовуватимуть імперативний мандат до депутатів місцевих рад і навіщо створюють дисциплінарну комісію, які її функції.

За що депутатів можуть позбавити мандатів: нардеп розповів про роботу дисциплінарної комісії

Денис Маслов, фото прес-служби партії СН

"Створення дисциплінарної комісії — це елемент відповідальності нашої партії перед своїми виборцями. Ця комісія має працювати, тому що до представників саме нашої політичної сили, найбільше підвищена увага. Певні вчинки, недобрі, здійснюють представники різних політичних партій. Погоджуюся, що ми як партія, влади маємо нести більшу відповідальність", — зазначив політик.

Денис Маслов наголосив, що дисциплінарна комісія буде оцінювати діяльність не лише депутатів на місцях, а й парламентарів. Також він додав, що у "Слуги народу" нараховуються тисячі членів партії по всій території України.

"Вступає в дію імперативний мандат. Я думаю, що ті депутати, які підуть всупереч або нормам моралі, або нормам закону, або всупереч нашій партійній програмі, звичайно, що будуть позбавлятися мандатів по всій території України. Принаймні ці питання будуть розглядатися. Це як виключення (позбавлення мандату), звичайно, але такий захід буде. Дисциплінарна комісія так само потрібна і на вищому рівні функціонування партії, що оперативно реагувати та давати свою оцінку й застосовувати заходи й стосовно депутатів парламенту. Ми маємо осучаснити партію й робити її відповідальною перед людьми", — повідомив нардеп.

З огляду на те, що до нардепів не можна застосувати імперативний мандат, до них будуть застосовувати інші санкції. Серед них: позбавлення посад, виключення з фракції, іноді можливе й позбавлення мандату. Дисциплінарна комісія партії запрацює у 2022 році, коли буде схвалено її створення на з’їзді партії.

Також ми писали, що Олена Шуляк розповіла про дисциплінарну раду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини