Головна Новини Суспільство події За кілька років вода може змити три області України - подробиці та причини
commentss НОВИНИ Всі новини

За кілька років вода може змити три області України - подробиці та причини

Під водою можуть опинитися тисячі гектарів українських земель

25 березня 2021, 09:25 comments1754
Поділіться публікацією:

Проблеми клімату та екології торкнулися й нашої країни. Вже через кілька років три області України можуть піти під воду. Про це повідомляє кліматичний експерт Євгенія Засядько.

За кілька років вода може змити три області України - подробиці та причини

Екологічні проблеми в Україні: під воду можуть піти три області. Фото: ukraina.ru

У зв'язку зі змінами в кліматі температура повітря в Україні може підвищитися на чотири градуси. Оскільки через це в Україні є ризик підняття рівня моря, тисячі гектарів може затопити. Це Одеська, Херсонська та Запорізька області.

Так жителі цих регіонів через кілька років можуть стати кліматичними біженцями.

Це не єдина екологічна проблема, яка може спіткати українців. На думку Євгенії Засядько, ще однією катастрофою може стати посуха. Експерт наголосила, що за останні п'ять років в Україні фіксуються аномальні температури. За 2020 рік у Києві було зафіксовано 36 температурних рекордів. Минулий рік вважається найспекотнішим.

На думку експерта, Україна не готова до таких екстремальних змін. Адаптуватися до кліматичних катаклізмів дуже важко. До того ж на відновлення земель, домівок, постачання води потрібні великі кошти. Та Євгенія зазначає, що з останнього бюджету, на жаль, коштів на усунення наслідків екологічних проблем виділили по мінімуму.

Спеціаліст вважає, що уникнути катастроф вдасться тільки якщо прямо зараз змінювати кліматичну політику в країні.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський закликав посилити боротьбу з правопорушеннями у сфері охорони навколишнього природного середовища. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також перший президент України і глава української делегації в мінській ТКГ Леонід Кравчук повідомив про загрозу екологічної катастрофи на окупованому Донбасі через радіоактивну шахту в Єнакієвому. Подробиці читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Выкупающий

25 березня 2021, 09:41

блять ахахахах че за новость ебанутая, долбоебы, чтобы затопило 3 области - надо чтобы растял весь лёдяной покров антарктиды, что в ближайшие несколько тысяч лет явно не случится


Новини