Головна Новини Суспільство події За імпорт драбин покарання не буде: в Мінекономіки обговорили результати антидемпінгових розслідувань
commentss НОВИНИ Всі новини

За імпорт драбин покарання не буде: в Мінекономіки обговорили результати антидемпінгових розслідувань

Розслідування щодо імпорту в Україну алюмінієвих драбин припинили

8 грудня 2021, 10:37
Поділіться публікацією:

За імпорт драбин покарання не буде: в Мінекономіки обговорили результати антидемпінгових розслідувань

Засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, фото Facebook

Під час засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі заслухали результати антидемпінгового розслідування, яке проводили через імпорт теплоізоляційних товарів. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства економіки.

Комісія вирішила застосувати антидемпінгові заходи, термін дії яких складає п'ять років. Тож тепер ВАТ "ГОМЕЛЬСТРОЙМАТЕРІАЛИ", а також інші виробники та експортери таких товарів з Білорусі будуть сплачувати мито у розмірі 35,41%, виробники та експортери теплоізоляційних товарів з Росії платитимуть мито в розмірі 76,38%.

Антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну алюмінієвих драбин з ряду країн припинили. Повідомляється, що скаржник, український виробник висотного обладнання "ВІРАСТАР ІНДАСТРІЗ", відкликав заяву. Нагадаємо, що ввозили драбини з Китаю, Словаччини, Польщі та Білорусі.

Наразі подовжено строк антидемпінгового розслідування щодо імпорту прокату з вуглецевої сталі з покриттям, яку завозили з Китаю. Також буде переглянуто антидемпінгові заходи до імпортерів кухонної солі з Білорусі.

Комісія розглянула результати розслідувань стосовно виявлення фактів дискримінаційних чи недружніх дій Білорусі до підприємств, що виробляють азотні добрива, гідроізоляційні, покрівельні матеріали. Присутні обговорили проблеми зовнішньої торгівлі між Україною та Білоруссю.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти оцінили норми закону №5600, що стосуються реабілітації шахтарських мономіст. Експерти пояснили виданню "Коментарі", чи сприятимуть такі пільги розвитку промисловості у певних регіонах, а також, що не врахували автори законопроекту, коли прописували такі податкові канікули.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини