Головна Новини Суспільство події З-за кордону повертатимуть вкрадені кошти та майно: в Генпрокуратурі підготували стратегію
commentss НОВИНИ Всі новини

З-за кордону повертатимуть вкрадені кошти та майно: в Генпрокуратурі підготували стратегію

У Генпрокуратурі підготували стратегію повернення активів в Україну

9 грудня 2021, 14:38
Поділіться публікацією:

До України поступово повернуть усі викрадені та виведені до офшорів незаконним способом кошти й майно. Про це повідомила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова у Facebook.

З-за кордону повертатимуть вкрадені кошти та майно: в Генпрокуратурі підготували стратегію

Зустріч української делегації та представників МВФ, фото Facebook

"Офіс Генпрокурора наразі активізує повернення з-за кордону вкрадених коштів та майна. Питання розшуку та повернення активів дуже складне і комплексне, і я твердо вірю, що ефективна координація між правоохоронними органами та нашими міжнародними партнерами дасть результат", — написала Венедіктова.

9 грудня генпрокурор відвідала офіс МВФ та обговорила з головою Місії Міжнародного валютного фонду в Україні Іванною Владковою-Холлар та керівником юрдепартаменту МВФ Еммануелем Матіасом як країни можуть об'єднати зусилля для того, щоб повернути виведені активи в українську казну.

У Генпрокуратурі вже підготували комплексну стратегію повернення активів, розробили детальний план дій. За словами представників МВФ, коли в Україні схвалять стратегію повернення активів, тоді розпочнеться спільна робота в цьому напрямку.

Прокурор наголосила, що нашій країні важливо співпрацювати з іншими країнами для протидії злочинам у банківській сфері. Офісу Генпрокурора показав результативність своєї діяльності в справах щодо найбільших боржників Нацбанку та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерт розповів, що найголовніше в офшорному скандалі та проти кого можуть ввести санкції. У Національному агентстві з питань запобігання корупції перевірили декларацію про доходи президента та наразі проводять перевірку декларацій Баканова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини