Головна Новини Суспільство події З генсека НАТО в топ-менеджери: Столтенберг вирішив змінити вид зайнятості
commentss НОВИНИ Всі новини

З генсека НАТО в топ-менеджери: Столтенберг вирішив змінити вид зайнятості

Єнс Столтенберг уже знає, чим займатиметься після завершення кар'єри генсека НАТО

4 лютого 2022, 17:56
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, завершивши свій термін на цій посаді, обійме посаду голови центрального банку Норвегії. Як повідомляє портал "Коментарі", про нове місце роботі Столтенберга стало відомо після оголошення на урядовому порталі Норвегії, пише "Європейська правда".

З генсека НАТО в топ-менеджери: Столтенберг вирішив змінити вид зайнятості

Єнс Столтенберг. Фото: Global Look Press

У Мінфіні Норвегії впевнені, що Йєнс Столтенберг може бути висококласним топ-менеджером, адже має такий колосальний фінансовий досвід і вміння проводити ділові переговори, чого немає у багатьох інших претендентів на цю важливу посаду.

Очікується, що чинний генсек НАТО очолить центральний банк Норвегії вже 1 грудня 2022 року. На новій посаді Столтенберг орієнтовно має опрацювати 6 років. До цього часу Столтенберг завершить свої обов'язки як генсек НАТО. Його повноваження закінчуються у вересні цього року.

Багато хто вважає, що якщо Йєнс Столтенберг очолює Північноатлантичний Альянс, він має якесь відношення до військової сфери. Насправді, це не так. Йєнс Столтенберг має економічну освіту та тривалу кар'єру в норвезькій політиці. Серед іншого він очолював Партію праці, працював міністром фінансів та енергетики та прем'єр-міністром, поки став генсеком Північноатлантичного Альянсу у 2014 році.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Столтенберг розповів, чому постачання зброї в Україну не має турбувати Росію. Генсек НАТО заявив, хоч у держав-членів НАТО різні погляди на постачання в Україну оборонної зброї, Москва має знати, що атакувати цією зброєю ніхто не буде. Це головна умова постачання зброї Києву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини