Головна Новини Суспільство події З 2017 року в нас вкрали приблизно 5 млн гектарів землі - Соколов
commentss НОВИНИ Всі новини

З 2017 року в нас вкрали приблизно 5 млн гектарів землі - Соколов

У законі немає норми, що дозволяє купувати землю іноземцям

21 травня 2021, 02:31
Поділіться публікацією:

З 2017 року в нас вкрали приблизно 5 млн гектарів землі на суму 10 млрд доларів. Про це повідомив член наглядової ради Української ради бізнесу, заступник голови Всеукраїнського аграрної ради Михайло Соколов в "Коментарі-Україна".

З 2017 року в нас вкрали приблизно 5 млн гектарів землі - Соколов

Михайло Соколов (фото з відкритих джерел)

"Вони нібито були роздані в рамках безкоштовної приватизації, але чомусь багато людей не змогли отримати свої покладені два гектара. Отримали тільки обрані, а зараз чомусь цю землю купили інші обрані. Спрацювала схема з оформленням землі на підставних осіб, з подальшою її перепродажем за заниженою ціною кому потрібно було ", — сказав Соколов.

За його словами, в законі немає норми, що дозволяє купувати землю іноземцям. Законодавство діє в сукупності.

"У нас прийнято закон про ринок землі, де прямо сказано, хто може купувати цю землю. І там чітко сказано, що не просто іноземці, а навіть ті українські компанії, у яких серед засновників є хоч хтось крім громадян України, не можуть купувати землю ", — підкреслив Соколов.

Як вважає член наглядової ради Української ради бізнесу, там дуже жорстко прописана модель.

"Ця пропозиція Всеукраїнської аграрної раді, ми над ним довго працювали, і ще до того як з'явився закон, обговорювали цю тему з багатьма фахівцями. Ніхто не зміг знайти в цьому формулюванні будь-яку лазівку, і саме ця норма увійшла в текст закону. В окремих нормах закону №2194 немає слова "українських", і до цього чіпляються його противники. Але це не змінює того, що є в основної норми ", — додав він.

Нагадаємо, за словами старшого проєктного менеджера по земельній реформі Офісу реформ Кабміну Андрія Мартина, в Україні не залишилося вільної землі, щоб задовольнити право громадян на безоплатну приватизацію земельних ділянок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини