Головна Новини Суспільство події З 1 квітня зростає вартість оформлення закордонних паспортів: офіційно
commentss НОВИНИ Всі новини

З 1 квітня зростає вартість оформлення закордонних паспортів: офіційно

Це рішення Держміграційної служби спрямоване на адаптацію витрат на випуск документів

29 березня 2024, 16:00 comments1699
Поділіться публікацією:

З 1 квітня 2024 року громадяни України стикнуться зі збільшенням витрат на оформлення документів, необхідних для міжнародних подорожей. За офіційним повідомленням Державної міграційної служби України, вартість виготовлення закордонного паспорта зросте. Таке рішення прийнято у зв’язку з підвищенням цін на бланки паспортів, що випускаються Державним підприємством "Поліграфічний комбінат "Україна".

З 1 квітня зростає вартість оформлення закордонних паспортів: офіційно

В Україні з 1 квітня подорожчає оформлення закордонного паспорта

"З 1 квітня 2024 року ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" змінює вартість бланків паспорта громадянина України для виїзду за кордон. У зв’язку з цим зростає і загальна вартість оформлення цього документа", — зазначають у ДМСУ.

З початку квітня вартість оформлення паспорта для виїзду за кордон протягом семи робочих днів підвищується до 1598 гривень. У цю суму включено 992 гривні за адміністративні послуги та 606 гривень за вартість бланка. Для тих, хто вибере оформлення документа протягом двадцяти робочих днів, ціна складе 958 гривень, де 352 гривні припадає на адміністративну вартість, а решта – на бланк.

Важливо, що зазначені зміни не торкнуться тих громадян, які встигли оплатити адміністративні послуги та подати необхідні документи до кінця березня 2024 року. Вони зможуть скористатися послугами за старими тарифами. Однак, якщо оплата була здійснена до зазначеного терміну, але документи ще не були подані, громадянам доведеться доплатити різницю за новими стандартами ціноутворення.

Нагадаємо, що оформлення цього документа в Україні для себе і своєї дитини вимагає уваги до деталей, але за правильного підходу процес може бути легким і зрозумілим. “Коментарі” розповіли, як оформити закордонний паспорт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини