Головна Новини Суспільство події З 1 квітня для частини українців підвищили пенсійний вік: кого торкнеться
commentss НОВИНИ Всі новини

З 1 квітня для частини українців підвищили пенсійний вік: кого торкнеться

Відбудеться останній етап перегляду правил виходу на пенсію за віком за наявності відповідного стажу

1 квітня 2021, 10:16 comments1264
Поділіться публікацією:

З 1 квітня 2021 року мінімальний пенсійний вік для жінок підвищується до 60 років — це останнє збільшення віку, яке відбулося в межах змін, прийнятих у 2011 році в Україні, передає "Економічна правда".

З 1 квітня для частини українців підвищили пенсійний вік: кого торкнеться

Пенсійний вік в Україні - фото: Слово і Діло

Згідно зі статтею 26 закону про обов'язкове загальнодержавне пенсійне страхування, сьогодні, 1 квітня, відбудеться останній етап перегляду принципів виходу на пенсію за віком при наявності відповідного стажу.

За інформацією Пенсійного фонду, жінки, які народилися в період із 1 жовтня 1960 до 31 березня 1961 року, можуть вийти на пенсію із досягненням віку 59 років 6 місяців. А представниці жіночої статі, які народилися після 1 квітня 1961 року, можуть розраховувати на пенсію, досягнувши віку 60 років у 2021 році.

Нагадаємо, що глава уряду Денис Шмигаль заявив, що зараз проходить індексація пенсій для восьми мільйонів українців, а політика підвищення пенсій буде тривати. За словами прем'єр-міністра, щоб пенсійні виплати зросли у два-три рази, потрібно кардинально інший підхід, в першу чергу накопичувальна пенсійна система. Експерти висловлюють песимістичні очікування з приводу накопичувальної пенсійної системи в Україні. Песимізм цей заснований на досвіді наших сусідів по реалізації накопичувальної пенсійної системи. Проблема в тому, що в слабких економіках (як у нас) накопичити можна, а ось зберегти — не можна. І якщо ви берете відповідальність збирати гроші з людей, які не зможуть ними скористатися раніше, ніж через 35 років страхового стажу, де гарантії, що ці гроші не перетворяться в ніщо.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Україні в липні та в грудні проведуть перерахунок прожиткового мінімуму, внаслідок чого мінімальні пенсійні виплати зростуть на 165 гривень, а максимальні — на 1650 гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини