Головна Новини Суспільство події Юсупов: світ сам себе наближає до катастрофи - перегрів планети буде небезпечніше коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Юсупов: світ сам себе наближає до катастрофи - перегрів планети буде небезпечніше коронавірусу

Кліматичні зміни можуть завдати серйозної шкоди планеті

28 вересня 2021, 07:52
Поділіться публікацією:

У Нью-Йорку відбулася 76-а сесія Генасамблеї ООН: генсек Антоніу Гутерріш закликав світову спільноту звести до мінімуму викиди парникових газів до 2050 року; Сі Цзіньпін заявив, що Китай утримається від нових проектів по вугільній енергетиці; а Джо Байден пообіцяв подвоїти фінансову допомогу бідним країнам для боротьби з кліматичною кризою. Як передає видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в Facebook пише політичний експерт Олександр Юсупов.

Юсупов: світ сам себе наближає до катастрофи - перегрів планети буде небезпечніше коронавірусу

Генасамблея ООН Фото: фейсбук Олександра Юсупова

"Тема зміни клімату стала головною в цьому році. А як же продовження пандемії? На відміну від поширення коронавірусу перегрів планети може викликати непередбачувані катастрофічні наслідки, що загрожують існуванню людства. Про це йдеться у вересневій доповіді ООН, де, крім іншого, стверджується, що "сьогодні число реєстрованих погодних катаклізмів в п'ять разів вище, ніж в 1970-му році, і обходяться вони в сім разів дорожче". Незважаючи на такі лячні прогнози держави неохоче співпрацюють в цій сфері, і тому глобальна температура рухається до підвищення на 2,7 градуса замість 1,5 — рекомендованих вченими", — зазначив експерт.

Він додає, при цьому геополітична конкуренція тільки посилюється, зростає нерівність в рівні доходів, авторитаризм стає все більш поширеним, а триваюча боротьба з COVID-19 показує нездатність міжнародного співтовариства діяти як єдине ціле навіть в момент загальної біди. Український президент Володимир Зеленський, чиє звернення до інших учасників Генасамблеї інформагентство The Associated Press назвало "яскравим", може і було занадто різким, але без сумнівів задало вірне питання: "В контексті постійних розмов про продовольчу кризу цікаво, невже колись ми так само будемо ділити між собою хліб і воду [як ділили вакцини]? ". Світ сам себе наближає до катастрофи.

Читайте також на порталі "Коментарі" думку Олександра Юсупова — Кремль організував найменш вільні вибори в історії РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини