Головна Новини Суспільство події Юсупов: Кремль створив нову проблему, яка вдарить по Києву не тільки економічно, але й політично
commentss НОВИНИ Всі новини

Юсупов: Кремль створив нову проблему, яка вдарить по Києву не тільки економічно, але й політично

Різке зростання витрат бізнесу на електроенергію і подорожчання товарів, особливо в Україні, є неминучим і це ще одна велика штучно створена Кремлем проблема

15 вересня 2021, 09:40
Поділіться публікацією:

Вартість газу в Європі побила новий рекорд, подолавши позначку в 800 доларів за тисячу кубометрів. Причин цього кілька, включаючи високу ціну на газ в Азії і погоду в Європі, але ключовий швидше є дії Газпрому, який протягом останніх місяців максимально обмежує поставки газу в ЄС по українським і польським газопроводах через що сховища залишаються малозаповненіми напередодні опалювального сезону. Як передає видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в Facebook пише блогер і політичний оглядач Михайло Юсупов.

Юсупов: Кремль створив нову проблему, яка вдарить по Києву не тільки економічно, але й політично

Газова плита Фото з відкритих джерел

Він зазначає, мета була ясна із самого спочатку — натиснути на Німеччину і Євросоюз, щоб там швидше прийняли рішення про введення "Північного потоку-2" в експлуатацію, після чого поставки російського газу повинні збільшаться, а ціна зменшиться. Але активної протидії агресивній тактиці Кремля не спостерігається. Брюссель міг би вже хоча б відкрити антимонопольне розслідування проти Газпрому, однак і цього ще не було зроблено.

Юсупов зазначає, тому різке зростання витрат бізнесу на електроенергію і подорожчання товарів, особливо в Україні, є неминучим і це ще одна велика штучно створена Кремлем проблема, яка вдарить по Києву не тільки економічно, але й політично, адже українці дуже чутливі до таких проблем. Тим часом Німеччина наближається до парламентських виборів, які цілком можуть закінчиться тижнями або навіть місяцями переговорів про новий коаліційний уряд, як це було в 2017-18-х роках, що збільшує Москві простір для маневрів.

"А що ж буде з обіцянкою Берліна Вашингтона щодо спроби зберегти статус Києва як транзитера? Сьогодні, коли Німеччина сама себе не захищає від російського енергетичного тиску, а також кібератак, дуже слабо віриться в її здатність змусити Росію продовжити з Україною контракт про транзит газу ", — написав Михайло Юсупов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Банкова пропонує включити питання "Північного потоку-2" в "нормандские" переговори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сташинский

15 вересня 2021, 10:43

Это какой-то испанский стыд, когда Украина вымаливает транзит "вонючего" "агрессивного" газа! Причем тут же вопит о необходимости прекратить всякие контакты с Россией, которая находится в первой тройке стран по объему торговли с Украиной.


Новини