Головна Новини Суспільство події Юристи LCF "мінували" суд на користь Жеваго
commentss НОВИНИ Всі новини

Юристи LCF "мінували" суд на користь Жеваго

Суд "замінували" під час слухання про повернення грошей постраждалим вкладникам

26 березня 2021, 12:23
Поділіться публікацією:

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) продав за 850 млн грн пул кредитів АТ "ДЕЛЬТА БАНК", ВАТ "КБ "Надра", АТ "БАНК" ФІНАНСИ І КРЕДИТ". Основним активом, включеним в пул, була заборгованість по кредитах ПрАТ "Росава", розшукуваного правоохоронними органами України Костянтина Жеваго. Це стало найдорожчою покупкою лота за всю історію продажу проблемних активів в Україні. А 25 березня в Апеляційному суді Києва відбулося слухання — було оскаржено рішення господарського суду Києва, яке поставило під питання повернення грошей постраждалим вкладникам. Про це повідомляє журналіст Кирило Сазонов, передає Цензор.нет.

Юристи LCF "мінували" суд на користь Жеваго

Суд - фото з відкритих джерел

Так, держава спрямувала гроші на розрахунки з кредиторами, але Господарський суд Києва визнав торги недійсними. Це була перша інстанція, і Костянтин Жеваго за допомогою юридичної компанії LCF намагався закріпити скасування торгів в Апеляційному суді. Якби все склалося, це призвело б до збитку в 35 млн. доларів і мало величезні негативні наслідки для інвестиційного клімату України.

Сам Жеваго знаходиться в розшуку і не може бути присутнім на слуханні суду. Його інтереси представляють юристи компанії LCF, керуючим партнером якої є Ганна Огренчук, дружина Андрія Довбенко, якого ЗМІ пов'язують з біглим олігархом Курченко і екс-главою ОП Андрієм Богданом.

Як пишуть ЗМІ, саме Богдан домовився з Жеваго "вирішити" цю справу в суді. Тоді надійшло повідомлення про замінування будівлі. Інсайдери в суді підозрюють, що мінування — це справа рук юристів LCF.

Із запізненням, але суд все одно відбувся. Фейкові мінери свого не домоглися, судді не піддалися тиску і врятували ФГВФО, а разом з ним і банківську систему.
Джерело: https://censor.net/ru/b3255742




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини