Головна Новини Суспільство події YouTube тепер без дизлайків: навіщо запровадили нове правило
commentss НОВИНИ Всі новини

YouTube тепер без дизлайків: навіщо запровадили нове правило

YouTube повідомив у своєму блозі, що з 10 листопада почав поступово приховувати кількість дизлайків під відеозаписами, опублікованими на платформі

11 листопада 2021, 11:45
Поділіться публікацією:

Відеохостинг YouTube поінформував у своєму блозі, що, починаючи з 10 листопада, почав поетапно приховувати кількість дизлайків під відеороликами, опублікованими на ресурсі. При цьому кнопку, якою зазвичай ставили дизлайк, поки що ніхто не прибрав. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Медуза".

YouTube тепер без дизлайків: навіщо запровадили нове правило

YouTube. Фото з відкритих джерел

Рішення YouTube про те, щоб приховати кількість дизлайків під відео, виникло не спонтанно, а після проведеного аналізу. Користувачам соцмережі було запропоновано переглядати відео та ставити як лайки, так і дизлайки, але при цьому кількість дизлайків приховано. Завдання було дізнатися чи впливає на кількість переглядів, якщо не відображається цифра дизлайків.

У ході такого експерименту з'ясувалося, через те, що люди не бачили кількість дизлайків, вони рідше натискали цю кнопку, навіть якщо відеоконтент їм не сподобався. В основному дизлайки ставили тим авторам відеороликів, які мають мало передплатників, що говорить про те, що автор ще недосвідчений і початківець. До таких авторів найменше довіри, отже, мало позитивних оцінок.

При цьому авторів відео ніхто не позбавляв можливості відстежувати кількість як позитивних, так і негативних відгуків. Кількість дизлайків вони можуть переглянути у YouTube Studio.

У YouTube наголошують, що їхня мета – дати можливість кожній людині самовиразитися, запропонувати свій контент, але при цьому уникнути негативних оцінок та негативних для себе наслідків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через санкції Googlе заблокував YouTube-канал Слідчого комітету Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини