Головна Новини Суспільство події YouTube не відповів на питання Reuters щодо причин блокування каналів українських опозиційних ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

YouTube не відповів на питання Reuters щодо причин блокування каналів українських опозиційних ЗМІ

Раніше телеканали "112 Україна", NewsOne і ZIK потрапили під санкції РНБО

4 травня 2021, 17:45
Поділіться публікацією:

Журналісти найбільшого інформаційного агентства Reuters спробували з'ясувати, на якій підставі YouTube заблокував канали трьох українських опозиційних ЗМІ: "112 Україна", NewsOne і ZIK.

YouTube не відповів на питання Reuters щодо причин блокування каналів українських опозиційних ЗМІ

Блокування українських опозиційних каналів - фото з відкритих джерел

У публікації йдеться, що YouTube-канали цих медіа "перестали відтворювати свій контент, а замість цього показували порожній екран з повідомленням про те, що канал недоступний".

Reuters повідомляє, що "YouTube не відповів на запит про коментар з цього приводу", але, швидше за все, "цей крок був зроблений після кількох тижнів напруженості між Києвом і Москвою через конфлікт на сході України".

Також інформагентство нагадує, що "у лютому уряд Президента Володимира Зеленського за підтримки США заблокував показ цих трьох каналів на українському телебаченні, звинувативши їх у тому, що вони є інструментами російської пропаганди і частково фінансуються Росією. Уряд також попросив YouTube закрити канали на своїй платформі".

Своєю чергою народний депутат України, голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук заявив, що "переслідування телеканалів було спрямовано на те, щоб змусити замовкнути критику політичних прорахунків Зеленського", цитує Reuters українського опозиційного політика.

Нагадаємо, 24 квітня відеохостинг YouTube, який належить корпорації Google, заблокував мовлення каналів "112 Україна", NewsOne і ZIK на території України.

У партії "Опозиційна платформа — За життя" назвали це "актом розправи над свободою слова", уточнивши, що "громадяни інших країн як і раніше можуть знайомитися з відеоматеріалами, розміщеними на вказаних каналах. Це є незаперечним доказом того, що їхні матеріали відповідають нормам YouTube".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини