Головна Новини Суспільство події YouTube-блогери будуть платити податок Google: скільки становитиме збір та коли його введуть
commentss НОВИНИ Всі новини

YouTube-блогери будуть платити податок Google: скільки становитиме збір та коли його введуть

Компанія Google оподатковувати дохід, отриманий від перегляду контенту в Америці

12 березня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Американська компанія Google введе податок для авторів контенту на платформі YouTube. Нововведення почне діяти вже з червня цього року. Податок вираховуватиметься з того доходу, який отримали автори від перегляду відео.

YouTube-блогери будуть платити податок Google: скільки становитиме збір та коли його введуть

Податок для блогерів: Google введе збір з авторів контенту на YouTube. Фото: iphones.ru

Поки компанія буде оподатковувати лише дохід, отриманий від перегляду контенту в Америці. Доходом вважаються всі кошти, які надійшли від суперчату, переглядів реклами, спонсорства, підписок YouTube Premium, а також супернаклейок.

До кінця травня блогерам необхідно буде підготувати податкову інформацію для Google AdSense. Розмір податку становитиме від 0 до 30 відсотків. Величина ставка залежатиме від регіону та країни.

Проте, якщо автор не надасть даних про свій дохід, величина його податку становитиме до 24 відсотків. Тоді враховуватимуться всі перегляди відео, а не тільки ті, що були набрані в США.

Нагадаємо, що раніше парламент ухвалив у першому читанні законопроєкт про так званий "податок на Google". Так, документ вносить зміни до Податкового кодексу України. Пропонується, щоби міжнародні компанії, як і вітчизняні, сплачували ПДВ за надання електронних послуг в Україні. Таким чином хочуть встановити рівні умови для українського та закордонного бізнесу. Згідно з цим законопроєктом, такі компанії, як Facebook, Netflix, Tik Tok, Instagram, Youtube, Viber також сплачуватимуть податки в Україні. Детальніше про це можна прочитати в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що компанія Google запустила конкурента TikTok. Відео на сервісі YouTube Shorts збирають близько 3,5 мільярда переглядів. Детальніше про новинку можна прочитати в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини