Головна Новини Суспільство події Яку програму масово використовують хакери для крадіжки даних банківських карток
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку програму масово використовують хакери для крадіжки даних банківських карток

В мережі хакери продають один одному програму, що збирає усі дані з браузера

30 грудня 2021, 18:31
Поділіться публікацією:

Стало відомо, яку шкідливу програму використовують хакери для того, щоб викрадати дані з браузерів Chrome, Edge, Opera, Mozilla Firefox, Netscape. Про це пише сайт meduza.

Яку програму масово використовують хакери для крадіжки даних банківських карток

Хакери крадуть дані з браузерів, фото з відкритих джерел

Така шпіонська програма має назву RedLine. Програма збирає збережені паролі користувачів, дані онлайн-банкінгу та криптовалютних гаманців, кукі-файли, системну інформацію тощо. Відомо, що хакерське програмне забезпечення RedLine вперше зафіксували в російському даркнеті в 2020 році.

Там RedLine і продають охочим отримати персональні дані. Почали розпродаж хакерського програмного забезпечення з лютого 2020 року. Протягом 2021 року RedLine стала досить популярною серед хакерів у всьому світі. Коштує програма 150-200 доларів США, її можна придбати в телеграм та в дакнеті.

Хакери надсилають користувачам мереж фішингові розсилки з файлами у форматах .doc, .xls, .rar, .exe. Коли користувач відкриває файл, програма отримує доступ до даних його браузера й починає "працювати".

Часто хакери завантажують програму на домени, замасковані під онлайн-казино, чи офіційні сайти виробників якихось товарів. За даними звіту Bleeping Computer, саме за допомогою цієї програми було здійснено понад 20 тисяч атак на популярні браузери. Щоб убезпечити себе від атак не слід зберігати облікові дані в браузерах. Краще користуватися менеджером паролів та вмикати двофакторну автентифікацію.

Як повідомляв портал "Коментарі", в США створили поштомат з технологіями для отримання доставок з дронів. У штаті Індіана компанія DRONEDEK розробила розумну поштову скриньку, що має технологію клімат-контролю та системи зчитування й зберігання біометричних даних власника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини