Головна Новини Суспільство події Яку кількість населення встигла вакцинувати китайська влада за час пандемії
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку кількість населення встигла вакцинувати китайська влада за час пандемії

До кінця 2021 року в країні планують вакцинувати 70% людей

9 червня 2021, 16:23
Поділіться публікацією:

За час пандемії в Китаї громадянам зробили понад 800 млн щеплень проти коронавірусу. Про це повідомляє "РБК-Україна".

Яку кількість населення встигла вакцинувати китайська влада за час пандемії

Коронавірус у Китаї. Фото: Reuters

Журналісти зазначають, що місцеві епідеміологи до кінця поточного або до середини 2022 року планують вакцинувати приблизно 70-80% населення.

За інформацією відомства, станом на 8 червня у 31 адміністративній одиниці Китаю загалом було зроблено 808,9 млн щеплень проти COVID-19. Зазначимо, що кампанія вакцинації пріоритетних груп населення в країні розпочалася 15 грудня 2020 року.

Також у Державному комітеті з питань гігієни та охорони здоров'я КНР заявили про наміри вакцинувати близько 40% жителів Китаю, тобто приблизно 560 млн із понад 1,4 млрд осіб до червня 2021 року.

Нагадаємо, що у зв'язку з епідеміологічною ситуацією, пов'язаною з поширенням COVID-19, влада Тайваню з 19 травня закрила кордони для іноземних громадян і ввела двотижневий локдаун, який передбачає закриття кінотеатрів, барів і клубів. Також жителів Тайваню зобов'язали знаходитися у масках навіть на вулиці.

Додамо, що в лютому 2020 року Тайвань був одним із лідерів за кількістю випадків зараження людей на COVID-19 у Китаї. Деталі — за посиланням.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, що розвідка в США має нові та ще не досліджені факти, пов’язані з причиною виникнення коронавірусу.

Президент країни дав 90 днів спецслужбам, щоб ті знайшли джерело світової пандемії. До речі, деякі ЗМІ стверджують, що американська розвідка знайшла підтвердження ймовірного витоку коронавірусу із лабораторії в  Китаї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини