Головна Новини Суспільство події Якщо завтра блекаут: яка країна погодилася підтримати Київ аварійними постачаннями електроенергії
commentss НОВИНИ Всі новини

Якщо завтра блекаут: яка країна погодилася підтримати Київ аварійними постачаннями електроенергії

Роберт Фіцо заявив, що його країна готова надавати Україні аварійні постачання електроенергії у разі блекауту

сьогодні, 14:25
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що країна готова й надалі підтримувати Україну під час можливих блекаутів, надаючи екстрені постачання електроенергії. Як передає портал "Коментарі", про це Фіцо повідомив під час переговорів із прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, пише "Укрінформ".

Якщо завтра блекаут: яка країна погодилася підтримати Київ аварійними постачаннями електроенергії

Електроенергія. Фото: з відкритих джерел

"Хочемо, щоб Україна гідно перезимувала. При блекауті надаватимемо аварійні постачання енергії", – зазначив Роберт Фіцо.

Він також підтримав ідею приєднання України до єдиної енергетичної системи ЄС.                                                                                                

“Ми хочемо запропонувати системне рішення для підтримки української енергосистеми. Ми маємо єдиний енергетичний ринок у ЄС, необхідно, щоб він поширювався і на вас", – висловився прем'єр.

Роберт Фіцо також зазначив, що Словаччина готує новий пакет гуманітарної допомоги для України, який передбачає підтримку енергетичної інфраструктури.

Під час цієї зустрічі Роберт Фіцо повторив заяву щодо свого негативного ставлення до членства України в НАТО. Однак глава уряду пообіцяв не блокувати шлях до Європейського Союзу.                                                   

Роберт Фіцо зазначив, що Словаччина не має наміру блокувати приєднання України до ЄС. Це рішення країна начебто підтримує на 100%. Але, щодо членства України в НАТО, то Словаччина справді до цього ставиться "холодно".

"Відверто кажу, ми холодно ставимося до питання членства України в НАТО, але щодо ЄС на 100% вас підтримуємо. Ваше членство буде важливим та цінним для нас", – зазначив словацький прем'єр.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини