Головна Новини Суспільство події Якою буде нова стратегія НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Якою буде нова стратегія НАТО

Вперше за 10 років НАТО змінить свою стратегію

11 червня 2021, 14:16
Поділіться публікацією:

В НАТО планують затвердити нову стратегічну концепцію на саміті, який відбудеться 14 червня 2021 року в Брюсселі. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. 

Якою буде нова стратегія НАТО

НАТО - фото з відкритих джерел

За інформацією журналістів, лідери країн НАТО звернуться до генерального секретаря з офіційним проханням керувати процесом розробки наступної стратегічної концепції альянсу.

"Нинішня стратегічна концепція НАТО була погоджена у 2010 році і добре послужила НАТО. Проте за останнє десятиліття світ докорінно змінився. Саме тому прийшов час адаптувати НАТО до дедалі більш конкурентної та непередбачуваної обстановки в безпековій сфері", — йдеться у документах Північноатлантичного альянсу.

В документах організації також зазначено, що лідери країн НАТО проводять зустріч у Брюсселі у вирішальний момент для Північноатлантичного союзу та для колективної безпеки.

"В епоху геополітичної конкуренції союзники активізують свою діяльність у відповідь на виклики сьогоднішнього і завтрашнього дня. До них належать модель агресивної поведінки Росії, тероризм, кібернапади й руйнівні технології, підйом Китаю і наслідки зміни клімату для безпеки", — підкреслюють в організації.

Нагадаємо, попри те, що Україну не запросили взяти участь у саміті НАТО, який відбудеться 14 червня у Брюсселі, відношення Північноатлантичного Альянсу до нашої країни не змінилося. Про те, чого чекати Україні після саміту, виданню "Коментарі" спрогнозував політичний експерт Вадим Трюхан. Деталі в нашому матеріалі.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що одна з основних причин, через що вступ України в НАТО поки що неможливий, за словами політолога Миколи Мельника, полягає в тому, що Україна має територіальні суперечки з Російською Федерацією. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини