Головна Новини Суспільство події Який документ Туреччина знову вимагає від українських туристів
commentss НОВИНИ Всі новини

Який документ Туреччина знову вимагає від українських туристів

Для громадян України, що збираються в Туреччину, тепер необхідні ПРЛ-тести

1 червня 2021, 17:45
Поділіться публікацією:

Влада Туреччини з 1 червня повернула вимоги щодо проходження ПЛР-тестів для пасажирів з України. Про це повідомляє Avianews.

Який документ Туреччина знову вимагає від українських туристів

Туреччина - фото з відкритих джерел

За інформацією журналістів, таке рішення опублікували вночі 31 травня, буквально за кілька годин до вступу в силу нових правил. Пасажирам з України, які добиралися в країну лоукостером компанії Pegasus Airlines, 1 червня дозволили вилетіти до Туреччини без здачі тестів. Однак уже з 2 червня почнуть застосовуватися нові правила.

Журналісти зазначають, що з моменту здачі аналізу до моменту перетину кордону Туреччини має пройти не більше 72 годин. Як альтернативу місцева влада допускає експрес-тест на антиген коронавірусу. Але термін його дії коротший — з моменту взяття зразка на аналіз до моменту перетину кордону Туреччини має пройти не більше 48 годин.

Тест на коронавірус можуть не робити пасажири, які прямують із пересадкою в аеропортах Туреччини у треті країни, а також екіпажі літаків.

Нагадаємо, що 15 травня турецька влада відмінила обов'язкове проходження ПРЛ-тесту перед перетином кордону для низки країн: Китаю, В‘єтнаму, Австралії, Нової Зеландії, Сінгапуру, Таїланду, Південної Кореї, Японії, Великобританії, Латвії, Люксембургу, а також Естонії.

З 17 травня Туреччина дещо змінила ресторанну систему all inclusive у своїх закладах харчування та готелях. Зазначається, що гості не будуть самостійно класти їжу в тарілки, а цим займуться співробітники ресторанів. Таким чином туристи не будуть взаємодіяти з одним і тим же столовим приладдям.

Раніше повідомлялося, що Україна і Туреччина підписали меморандум про поглиблення співпраці в галузі туризму. Експерти оцінили для порталу "Коментарі-Україна" значення цього документа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини