Головна Новини Суспільство події Які заходи застосують для боротьби з олігархами – засідання уряду
commentss НОВИНИ Всі новини

Які заходи застосують для боротьби з олігархами – засідання уряду

Вирішено, що які конкретні дії допоможуть розв'яжуть проблему з олігархатом в Україні

24 листопада 2021, 15:05
Поділіться публікацією:

Український уряд розробив план, згідно з яким буде впроваджуватись так званий "закон проти олігархів". Інформацію оприлюднена під час трансляції засідання на офіційному каналі Youtube.

Які заходи застосують для боротьби з олігархами – засідання уряду

На засіданні уряду затвердили план для боротьби з олігархами - ілюстративне фото з мережі

План містить 20 пунктів, які повинні запобігти негативному впливу олігархів на політичну та економічну сфери. Для кожного пункту вказано орган влади, який буде відповідати за виконання, терміни та очікуваний результат:

- РНБО повинно до квітня 2022 р. сформулювати Положення, згідно з яким формуватиметься реєстр осіб, які потужно впливають на суспільне життя.

- Антимонопольний комітет має прослідкувати за прийняттям законопроєктів, які стосуються його повноважень: зміни в процедурі перевірок, отримання додаткової інформації, застосування адмінвідповідальності та ін.

- Мінюст та НАЗК мають рік на створення закону про лобіювання: про те, як лобісти будуть реєструватись, звітувати, отримувати кошти за свою роботу.

- Верховний суд та інші пов'язані з судами інституції протягом двох років реформуватимуть судочинство.

- Міненерго, Мінекономіки та інші відомства мають чотири місяці для того, щоб забезпечити безпеку електро- та газопостачання. Крім того рік дається на те, щоб оптовий енергетичний ринок зробити прозорим.

- Щоб не було зловживань в енергетичному секторі, він повинен інтегруватись у енергетичний простір ЄС – часу на це дається до вересня 2023 р.

- Енергетичну безпеку пропонується забезпечувати моніторингом критичних ситуацій. Також на 30-ому році незалежності нарешті буде сформований список критичних паливно-енергетичних об'єктів, які повинні стійко працювати.

- Планується зменшити вплив олігархів на телебачення. Для цього протягом року розроблятимуть закон про медіа, згідно з яким телерадіокомпанії ще більш прозоро будуть показувати, хто є їхнім справжнім власником. 

- Низка заходів стосується фінансових операцій, проблем корупції та впливу на політичну партії. Також планується ввести юридичну відповідальність за поширення олігархічного впливу. Крім того у плані Кабміну згадано тарифи на залізничні, морські та авіаперевезення.

- Останній пункт – продумати механізм, який не дозволить олігархам стягувати з України різні виплати, користуючись міжнародними законами. 

Інформацію від Дениса Шмигаля, Прем'єр-міністра України, щодо ймовірних віялових відключень найближчої зими видання "Коментарі" публікувало раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини