Головна Новини Суспільство події Які регіони в Україні відчувають себе найбільш щасливими: іфографіка
commentss НОВИНИ Всі новини

Які регіони в Україні відчувають себе найбільш щасливими: іфографіка

Київ дивиться на світ найбільш щасливими очима серед українських регіонів

30 серпня 2024, 15:20
Поділіться публікацією:

Столиця України дивиться на світ найбільш щасливими очима серед українських регіонів, а Херсонщина найбільш сумна. Як інформує портал "Коментарі", про це свідчить інфографіка "UA War Infographics".

Які регіони в Україні відчувають себе найбільш щасливими: іфографіка

Рівень щастя українців. Фото: з відкритих джерел

На інфографіці зображено обличчя кожного регіону України. 

Обличчя поєднує важливі показники про стан регіону: економічний, гуманітарний та соціальний.  

Найбільш помітна деталь кожного обличчя – посмішка (рівень благополуччя у 2023). 

Отже, п'ятірка найбільш щасливих обличь: Київ, Львівщина, Франківщина, Харківщина (попри велику кількість переселенців), та Одещина.

Найменш щасливими виявились Кіровоградщина, Сумщина, Запоріжжя, Миколаївщина, Херсонщина. Ці регіони варто підтримувати всім іншим, ЗСУ кожного дня відвойовують перемогу.

Обличь Криму та Севастополя немає через відсутність даних. Донецька та Луганська область з неповними обличчями, бо не всі дані доступні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — понад половина українців підтримують ідею створення міжнародних тимчасових адміністрацій на звільнених територіях Криму та Донбасу. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Так, започаткування міжнародних тимчасових адміністрацій для адаптації на деокупованих територіях Донбасу та Криму підтримали 77% опитаних, а проти цієї ідеї висловилися 18%. Крім цього, 84% опитаних українців погодилися, що держава вже зараз має вживати заходів для підтримки та налагодження зв'язку із населенням в окупації. 

Близько половини опитаних (46%) вважають, що така комунікація має бути спрямована виключно на тих, хто підтримує Україну, а 38% – на всіх. Ці заходи не вважають пріоритетними 9%, ще 5% вважають, що держава не повинна витрачати на це ресурси. 

Серед заходів підтримки населення, що залишилося на тимчасово окупованих територіях, пріоритетними є: сприяння у переміщенні людей із ТОТ (35%); соціальні та пенсійні виплати тим, хто залишився на ТОТ (34%); забезпечення трансляції українських медіа (33%); гарантія визнання одержаних в окупації документів (28%); залучення молоді з ТОТ (26%); організація доступу до державних послуг (24%).

Які регіони в Україні відчувають себе найбільш щасливими: іфографіка - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини