Головна Новини Суспільство події Які права людини порушувалися в Україні — звіт Держдепартаменту США
commentss НОВИНИ Всі новини

Які права людини порушувалися в Україні — звіт Держдепартаменту США

Порушення прав людини спостерігаються зокрема на окупованих територіях

31 березня 2021, 08:00
Поділіться публікацією:

Державний департамент США оприлюднив звіт про дотримання прав людини в різних країнах світу. У звіті також висвітлили події і в Україні. Про це повідомляє онлайн-видання "Радіо Свобода".

Які права людини порушувалися в Україні — звіт Держдепартаменту США

Порушення прав людини в Україні - опубліковано звіт. Фото: donbasssos.org

Виявилося, що на території України масово порушують права людини, зокрема на східних територіях. В Донецькій та Луганській областях з боку силовиків відбувалися незаконні вбивства мирних громадян, викрадення людей та тортури.

Зафіксували порушення і в іншому куточку — на півострові Крим. Там серед злочинів проти прав людини — тортури, суворі й загрозливі для життя умови у в’язницях, масові викрадення, необгрунтовані арешти.

У всіх інших частинах України Державний департамент відзначив відсутність покарання чи адекватного переслідування чиновників, які чинили зловживання владою.

Нагадаємо, що вже два світових лідери назвали президента Росії Володимира Путіна вбивцею. Перший гучну заяву зробив глава США Джозеф Байден, другим президент Литви — Гітанас Науседа. Окрім того, Гітанас Науседа наголосив, що Російська Федерація не поважає територіальну цілісність сусідніх держав, зокрема Україну. Як президент Литви прокоментував свою думку, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що кожній людині необхідно знати та відстоювати свої права. Відповідно Українська держава також стає на сторону споживачів. Проте, якщо сама людина не орієнтуватиметься в законодавстві, врегулювати деякі скандальні ситуації буде складніше. Тому пропонуємо вам прочитати основний перелік того, що може вимагати споживач.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Aleks

31 березня 2021, 07:40

04.12.2020 По результатам исследования, Украина заняла второе место, уступив лишь Польше. Одна из причин всплеска антисемитизма в Украине - деятельность УИНП и его директора Дробовича, - эксперты. Так, в Украине уровень антисемитизма в 2016 году был 32%, а в 2019-м - уже 46%. О "подъем антисемитизма" в нашем государстве - в июне этого года заявил и посол Израиля в Украине Йоэль Лион. С другой стороны, росту антисемитизма способствует и деятельность председателя Ассоциации еврейских общественных организаций и общин Украины Иосифа Зисельса, считают эксперты. Зисельс ранее сотрудничал с предыдущим главой института Нацпамяти Владимиром Вятровичем, а сейчас установил контакты и с Дробовичем. "Его заявления о том что фактически евреи сами были виноваты в Холокосте оно произвело эффект взорвавшейся бомбы. Также непонятно как убийство известного деятеля Симона Петлюры могло спровоцировать дальнейшие гонения еврейского народа, в т.ч. на территории Украины. В целом такая позиция она не коррелируется с общепринятой точкой зрения и точно уж не может содействовать налаживанию нормальных отношений между Украиной и Израилем . Она, опять же, скорее ведет на раскол", — считает Дмитрий Марунич. По мнению эксперта, деятельность Дробовича и Зисельса приводит к росту антисемитских настроений в обществе и разжиганию межнациональной розни. В результате Украина в будущем может столкнуться с ростом активности экстремистских организаций внутри государства, а на международной арене - получить жесткую позицию Израиля по этим вопросам. https://newsone.ua/news/society/zhiteli_ukrainy_zanyali_vtoroe_mesto_v_reytinge_antisemitskih_nastroeniy_v_evrope_issledovanie.html


Новини