Головна Новини Суспільство події Які помилки допускають власники банківських карт
commentss НОВИНИ Всі новини

Які помилки допускають власники банківських карт

Названо найпоширеніші помилки, які допускають власники банківських карт при їх використанні

12 травня 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

Банківськими картами користується більшість людей, тому що це зручний і надійний платіжний інструмент, за допомогою якого можна здійснювати різні фінансові операції. Але багато людей допускають елементарні помилки при їх використанні.

Які помилки допускають власники банківських карт

Банківські картки (фото з відкритих джерел)

Зберігання секретних даних в гаманці

Це важлива помилка, від якої застерігають клієнтів все банки. Не зберігайте свою карту і секретні дані (ПІН-код, пароль і логін для входу в онлайн-банкінг) в одному місці, наприклад, в гаманці. У разі крадіжки або втрати, зловмисники легко зможуть зняти всі гроші з ваших карт.

Розголошення реквізитів незнайомим людям

Не варто довіряти свої банківські реквізити незнайомим людям, зокрема номер своєї картки, прізвище та ім'я, CVC / CVV2, а також місяць і рік закінчення дії картки. Ці дані шахраї намагаються дізнатися, щоб зняти ваші кошти.

Підозрілі банкомати та зняття з них готівки

Є безліч схем, за допомогою яких зловмисники намагаються обдурити клієнтів різних банків з метою крадіжки. Наприклад, на банкоматах вони використовують обладнання, призначене для копіювання всієї інформації. Щоб уникнути цього, потрібно відмовитися від використання підозрілих терміналів. Найбільш безпечними є банкомати, розташовані в будівлі магазинів або біля банку.

Відмова від оповіщення про операції

За надання цієї послуги деякі банки стягують плату, тому багато людей відмовляються від неї. Але оповіщення дозволять вам контролювати оплати й дивитися, які суми знімаються з рахунків.

Віддавати свою банківську карту стороннім людям

Не віддавайте свою карту касирові, наприклад, щоб він провів оплату і тим більше не повідомляйте свій ПІН-код. Вимагайте передачу терміналу для введення секретних даних персонально вам в руки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що шахраї почали дублювати SIM-карти українців для виведення грошей з кредиток.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини