Головна Новини Суспільство події Які області вийдуть з "червоної" зони карантину найближчим часом
commentss НОВИНИ Всі новини

Які області вийдуть з "червоної" зони карантину найближчим часом

Рівень захворюваності на COVID-19 в Україні стабілізувався, але хвиля епідемії ще не закінчилася

17 лютого 2022, 09:10
Поділіться публікацією:

До кінця тижня послабити карантинні обмеження можуть в трьох західних областях. Серед яких Закарпатська, Рівненська та Івано-Франківська. Ці регіони зможуть вийти з "червоної" зони епідемічної небезпеки найближчим часом. Про це повідомив народний депутат, голова комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.

Які області вийдуть з "червоної" зони карантину найближчим часом

Фото ілюстративне / Pixabay

Рівень захворюваності в Україні поки що не знижується, але вже стабілізувався. Очікується піковий рівень захворювання в центральних та східних областях. Поки що в дев'яти областях зафіксували поступове зменшення кількості госпіталізацій та нових випадків.

Наразі в медзакладах, де лікують коронавірус, зайнято 30 тисяч ліжок з 72,5 тисяч, тобто 41%. Однак хвиля захворюваності ще не завершилася, тому українцям варто вакцинуватися та берегти себе.

Станом на 17 лютого, зареєстровано 33 330 нових інфікувань COVID-19, серед них 2 837 дітей та 961 медичний працівник. За минулу добу до лікарень по країні ️госпіталізували 3 284  осіб. Померло 259 громадян, одужало – 27 441 людина.

Також міністр Михайло Федоров повідомив, що команда підтримки державного порталу "Дія" завершила технічні та організаційні доопрацювання двох послуг. Мова йде про сертифікати про бустерну вакцинацію та про одужання від COVID-19. Тому громадяни, що мали проблеми із їх завантаженням, можуть знову спробувати отримати сертифікати.

Як повідомляв портал "Коментарі", вчені дослідили, як COVID-19 поширюється у закритому приміщенні й чому дуже важливо щоб повітря там було вологим й вентилювалося. Американські вчені з Орегонського університету проводили експерименти з хворими на коронавірус, щоб зрозуміти, як поширюється вірус у приміщенні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини