Головна Новини Суспільство події Які нововведення чекають на мешканців багатоквартирних будинків
commentss НОВИНИ Всі новини

Які нововведення чекають на мешканців багатоквартирних будинків

Українці мають обрати управителя будинку та створити ОСББ до березня

26 січня 2022, 13:19 comments2622
Поділіться публікацією:

Під час другого дня сесійного тижня нардепи підтримали в першому читанні законопроект про внесення змін до розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про житлово-комунальні послуги" №6103. Про це відомо з сайту Верховної Ради.

Які нововведення чекають на мешканців багатоквартирних будинків

В Україні всі будинки мають обрати управителів до березня, фото з відкритих джерел

Що передбачає цей законопроект, розповів представник уряду в парламенті Тарас Мельничук. Відповідно до норм нового документу органи місцевого самоврядування зобов'яжуть провести конкурси на призначення управителів багатоповерхівок в населених пунктах. Кінцеву дату для проведення конкурсів визначено — 1 березня 2022 року.

Тобто жителі багатоповерхівок в українських містах та селищах мають визначитися з формою управління будинком до березня та створити об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ). Після вказаної дати всі будинки повинні мати обраних управителів.

Нагадаємо, що відповідно до закону "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" мешканці квартир мали створити ОСББ, норма діє вже впродовж п'яти років, з 1 липня 2016 року.

За даними Державної служби статистики України, станом на 1 грудня 2021 року було зареєстровано 37435 ОСББ. Протягом 2021 року зареєстровано 2082 нових об'єднання співвласників.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти озвучили прогноз тарифів на житлово-комунальні послуги (ЖКП) на лютий, розповівши про загальну ситуацію в даній галузі та на що чекати українцям. Більшість схиляється до того, що буде подальше зростання комунальних тарифів в Україні. Особливо зростуть тарифи на газ та водопостачання. Зростання ціни газу очікується від 10 до 20% у квітні-травні 2022 року





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

26 січня 2022, 13:35

Похоже представитель Тарас разбирается в нормативке ЖКУ на уровне автора статьи. Печалька(((


Новини