Головна Новини Суспільство події Які країни не планують обмежувати парникові викиди - результати СОР-26
commentss НОВИНИ Всі новини

Які країни не планують обмежувати парникові викиди - результати СОР-26

Не усі країни-учасниці світового кліматичного саміту погодились ввести обмеження викидів одного з парникових газів

2 листопада 2021, 16:01
Поділіться публікацією:

Під час кліматичної конференції СОР-26 країни, які продукуються найбільше парникових газів, приєднались до угоди про зменшення викидів. Однак три країни відмовились від неї, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Які країни не планують обмежувати парникові викиди - результати СОР-26

Засідання кліматичної конференції ООН - скрін Youtube Euronews

2 листопада у Глазго, де відбувається СОР-26 – кліматична конференція ООН – ще 15 країн погодились зменшити викиди метану до 2030 року. Відтепер вже 90 держав світу приєднались до цієї угоди. Серед підписантів – Бразилія, яка входить у п'ятірку тих, хто продукує найбільше метану. Відмовились підписувати угоду три країни – Китай, Росія та Індія.

Метан – газ, який разом з вуглекислим газом, є однією з причин парникового ефекту. Дана речовина швидше руйнується у атмосфері, тому ООН вирішила сконцентруватись на ньому, щоб позитивні кліматичні зміни відбулись швидше. 

Якщо різко скоротити викиди метану протягом найближчих 10 років, це знизить глобальне потепління на третину градуса до 2040 рр. Якщо ж цього не зробити, то температура підвищиться на півтора градуси і зміни клімату будуть найгіршими.

Країни-учасниці нового кліматичного договору зобов'язались зменшити викиди метану на третину. Для цього їм доведеться втрутитись у діяльність наступних секторів економіки: нафтогазові структури, старі вугільні шахти, сільськогосподарське виробництва, звалища сміття. Агентство Reuters пише, що максимальний вплив матиме нафтогазова галузь, оскільки саме вона є найпотужнішим джерелом парникових викидів.

Найбільшим у світі видобувачем нафти і газу є США. Країна оприлюднить нові правила щодо викидів вже на наступному тижні. Найбільший імпортер газу – Європейський Союзу — план реформування енергетичної галузі представить до кінця поточного року.

Коментар експерта щодо важливості кліматичного саміту видання "Коментарі" публікувало раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини