Головна Новини Суспільство події Які країни ЄС наполягають на санкціях проти атомної енергетики РФ – які проти
commentss НОВИНИ Всі новини

Які країни ЄС наполягають на санкціях проти атомної енергетики РФ – які проти

Аналітики вже підкреслює, що буде дуже важко отримати згоду всього Європейського Союзу з цього питання

7 квітня 2023, 17:38 comments1794
Поділіться публікацією:

Польща та країни Балтії продовжують наполягати на тому, щоб включити до 11-го пакету санкцій Європейського Союзу сферу атомної енергетики Росії. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "RMF FM", який має у своєму розпорядженні документ від 30 березня з відповідними пропозиціями до країн ЄС.

Які країни ЄС наполягають на санкціях проти атомної енергетики РФ – які проти

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

Документ пропонує індивідуальні санкції для членів правління "Росатому", заборону на укладання нових контрактів з компанією, заборону на інвестиції в російський ядерний сектор та заборону на імпорт російського збагаченого урану.

Чотири країни, які місяцями закликали до санкцій проти "Росатому", намагаючись переконати інші країни у своїй правоті, цього разу пропонують низку винятків та перехідних періодів. Наприклад, припинення "операцій, контрактів та інших угод" із "Росатомом" відбуватиметься поступово, але не довше двох років. Натомість Угорщині буде надано дев'ятирічний перехідний період для завершення будівництва атомної електростанції "Пакш" за російськими технологіями.

Автори документа звертають увагу, що країни Європейського Союзу останнім часом все одно цураються співпраці з Росією в ядерній сфері.

Однак, як зазначають польські журналісти, дуже важко отримати згоду всього Європейського Союзу з цього питання. Угорщина та Франція, а також Болгарія, які сильно залежать від російських технологій або, як і Франція, не хочуть відмовлятися від співпраці у цій галузі, вже неодноразово висловлювали свою незгоду.

Крім того, у Брюсселі вважають, що 11 пакет санкцій спрямований на запобігання обходу вже введених обмежень, а не на нові сфери російської економіки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський ввів нові санкції, до списку потрапив черговий друг Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rmf24.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини