Головна Новини Суспільство події Яке свято відзначається 6 березня: історія і цікаві факти
commentss НОВИНИ Всі новини

Яке свято відзначається 6 березня: історія і цікаві факти

Безліч країн відзначає Міжнародний день стоматолога

6 березня 2021, 04:00
Поділіться публікацією:

Традиційно, в безлічі країн, 6 березня відзначається Міжнародний день стоматолога або День дантиста. Про це розповіли у виданні "Calend.ru".

Яке свято відзначається 6 березня: історія і цікаві факти

Яке сьогодні свято - фото з відкритих джерел

Стоматологія вважається однією з найбільш старих галузей медицини. І як би нам не подобалося відвідувати дантиста, без його послуг в сучасному світі точно не обійтися, адже тільки мінімальній частині світу вдається уникнути проблем хворих зубів або ясен. 

Повідомляється, що вибір дати сьогоднішнього свята — не випадковий. Йому передувало одне з найбільш відомих винаходів у галузі стоматології, а саме стоматологічного бору. Як відомо, в 1790 році Джон Грінвуд (John Greenwood), американський дантист, презентував світу свій винахід.

Видання повідомляє, що перший стоматологічний бор являв собою важку бормашину з ножним приводом. Однак це ніяк не вплинуло на виготовлення чотирьох знімних зубів протеза. Цікаво, що в якості ножного приводу бору Грінвуд пристосував колесо прядки, яку використовувала його мати. Згідно з офіційними даними, через понад століття, в 1907 році, з'явилася електрична бормашина.

Спочатку це свято відзначалося виключно в у Сполучених Штатах Америки, проте незабаром поширилося і за її межі. Першою країною, яка послідувала традиції США, стала Індія.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало про традиції та історію Масляної і Прощенної неділі. Масляну вважають старим язичницьким святом, який згодом гармонійно з'єднався з Церковними святами, оскільки є підготовкою до майбутнього Прощена неділя і тривалого Великого посту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини