Головна Новини Суспільство події Яка країна зустрічає Новий рік найперша та найостанніша
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка країна зустрічає Новий рік найперша та найостанніша

Україна знаходиться за східноєвропейським стандартним часом у часовому поясі GMT+2, таким чином ми зустрічаємо Новий рік раніше ніж більшість країн Європи, але на 10 годин пізніше ніж найперші жителі Землі.

31 грудня 2022, 22:05 comments8178
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Земна куля розділена на 24 часові пояси, таким чином Новий рік на нашій планеті люди зустрічають в різний час. Портал "Коментарі" дізнався, яка крана зустрічає Новий рік найпершою, а яка держава буде перебувати у 2022 році найостаннішою.

Яка країна зустрічає Новий рік найперша та найостанніша

Святкування Нового року. Фото з відкритих джерел

Першими Новий рік зустрічають жителі тихоокеанської Кірибаті. У 1994 році кандидат у президенти Тебуроро Тіто пообіцяв, якщо його оберуть лідером Кірибаті, то країна святкуватиме Новий рік найпершою. Так і сталось, відтоді новорічну ніч і настання Нового року там святкують найраніше. Коли українці увійдуть у 2023 рік, на островах Кірибаті вже буде 10 година ранку.

Одними з останніх новий рік зустрінуть жителі Гаваїв. Різниця часу з Україною складає 12 годин. Тобто о 12 годині 1 січня за київським часом на Гаваях почнуть святкувати Новий рік. Проте, найостаннішою країною, яка залишить 2022 рік є Ніуе. Острівна країна має "вільну асоціацію" з Новою Зеландією, яка керує питаннями її оборони і зовнішніх відносин. До острова Ніуе Новий рік прийде тоді, коли на українських годинниках проб’є 13 година.

Коли українці зустрінуть Новий рік, то більшості країнам ЄС включно з Польщею, Німеччиною, Францією, Іспанією та іншими доведеться чекати ще годину. Жителі Португалії, Ірландії та Сполученого Королівства зустрінуть Новий рік на дві години пізніше ніж українці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про п'ять найбільш завантажувальних новорічних фільмів з піратських сайтів.

Також "Коментарі" писали про дитячих героїв новорічних та різдвяних фільмів, які виросли і стали дорослими.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини