Головна Новини Суспільство події Як змінюється пандемія: у ВООЗ зробили попередження
commentss НОВИНИ Всі новини

Як змінюється пандемія: у ВООЗ зробили попередження

У ВООЗ заявили, що у 2021 році пандемія коронавірусу прискорюється

29 квітня 2021, 12:59
Поділіться публікацією:

Пандемія коронавірусу прискорюється, заявила глава Панамериканського регіонального відділення ВООЗ (PAHO) Карісса Етьєн. Про це передає Reuters.

Як змінюється пандемія: у ВООЗ зробили попередження

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

За її словами, пандемія COVID-19 набирає обертів, тому справедливий доступ до вакцин і ефективні профілактичні заходи мають вирішальне значення для того, щоб спробувати переламати ситуацію.

"Наш регіон все ще знаходиться під управлінням цієї пандемії. У кількох країнах Південної Америки пандемія в перші чотири місяці цього року показала гіршу динаміку, ніж у 2020 році", — заявила на брифінгу керівник PAHO.

Етьєн зазначила, що подолати цю пандемію можна тільки при поєднанні швидкого та справедливого доступу до вакцин і ефективних профілактичних заходів.

"Ця пандемія не тільки не закінчилася, але і прискорюється", — попередили у ВООЗ.

Нагадаємо, український лікар розповів, чи буде діяти вакцина проти індійського штаму коронавірусу і чи захищені ті, хто перехворіли раніше. Поширення нового штаму коронавірусу, так званого індійського, викликає тривогу. Його помітили не тільки в Індії, а й в інших країнах, в тому числі — Туреччині. За прогнозами експертів, у травні індійський штам уже буде в Україні, оскільки люди повернуться після відпочинку в цих країнах.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", лікар розповів, як протікає коронавірус при повторному захворюванні. Медик підкреслює, що повторне захворювання відбувається дуже рідко. Українці, які перехворіли на коронавірус, можуть повторно заразитися вже через 3-4 місяці. У перший рік пандемії вчені вважали, що повторне зараження на коронавірус можливо за 6-9 місяців після хвороби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини