Головна Новини Суспільство події Як зміняться умови вступу для випускників 2022 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зміняться умови вступу для випускників 2022 року

До правил прийому для випускників 2022 року внесено деякі зміни

1 грудня 2021, 17:28 comments2739
Поділіться публікацією:

Як зміняться умови вступу для випускників 2022 року

Міносвіти опублікувало зміни у правилах вступу, фото з відкритих джерел

Новий документ з правилами вступу абітурієнтів до закладів вищої освіти (ЗВО) скоро набуде чинності. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства освіти і науки

Що зміниться для вступників в 2022 році

Передбачено нові розширені можливості для додаткового набору абітурієнтів, що будуть очно навчатися на контракті на бакалавра. Обсяг державного замовлення буде розподілятися за галузями знань. Вступники тепер зможуть не подавати паперові копії сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання й копії свідоцтв про загальну середню освіту, якщо дані є в єдиній базі (ЄДЕБО). 

Єдине фахове вступне випробування в магістратуру за формою ЗНО в 2022 році буде проводитися для вступників шести галузей знань. Серед них такі: 05 "Соціальні та поведінкові науки", 06 "Журналістика", 07 "Управління та адміністрування", 08 "Право", 28 "Публічне управління та адміністрування", 29 "Міжнародні відносини".

Також дещо зміняться обов’язкові предмети, ЗНО з яких треба буде для того, що вступити до ЗВО. Мова йде про зміни переліку предметів для вступу на медичні спеціальності. Абітурієнти матимуть змогу вибирати другий та третій предмет з таких пар предметів "математика або хімія", "фізика або біологія". Для частини спеціальностей залишатиметься обов'язковим сертифікат ЗНО з математики.

Якщо вступники, що хочуть піти навчатися на спеціальності галузі знань 22 "Охорона здоров’я" раніше складали іспит КРОК-М, то вони будуть звільнені від фахового випробування.

Як повідомляв портал "Коментарі", названо міста, які визнано найкращими для іноземних студентів. До топ-10 увійшов Лондон, Бостон, Мюнхен та інші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини