Головна Новини Суспільство події Як Зеленський відреагував на хресний хід УПЦ МП в Києві
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Зеленський відреагував на хресний хід УПЦ МП в Києві

Президент розкритикував київську владу

28 липня 2021, 13:21
Поділіться публікацією:

Володимир Зеленський прокоментував хресний хід в столиці з нагоди Дня Хрещення Русі. Президент звинуватив київську владу у відсутності комунікації. Про це повідомляє видання "Коментарі" з посиланням на заяву глави держави під час його пресконференції.

Як Зеленський відреагував на хресний хід УПЦ МП в Києві

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Президент України заявив, що не побачив комунікації з боку столичної влади. За його словами, відповідальні за захід чиновники просто бояться комунікувати з людьми, які приїхали з різних куточків України на свято.

Володимир Зеленський переконаний, що потрібно було сказати 55 тисячам віруючих про небезпеку, попросити їх бути обережними та одягнути захисні маски, адже більшість із них — люди поважного віку.

"Я розумію, що це свято. Але люди повинні йти всі в масках. Я їх там не бачив. Невже це дуже складно?" — зазначив Зеленський.

Крім того, керівник Банковій відреагував на організацію ходи. За його словами, багато людей похилого віку ночували біля Лаври і в Лаврі без масок і питної води.

Він також підкреслив, що паломників звозили автобусами організовано.

"Якщо організують таку ходу, то потрібно організувати нічліг для людей, щоб вони були в масках. Поліція роздавала питну воду, тому що в них її не було", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, чим відзначився хресний хід віруючих в Одесі. Сотні одеських водіїв застрягли в кілометровому заторі на популярній в місті Об'їзній дорозі. Причина — в організованому 8 липня хресному ході, в якому беруть участь тисячі православних одеситів.

Хресний хід стартував з вулиці Добровольського, де знаходиться храм Володимирської ікони Божої Матері. Закінчити своє паломництво християни повинні в селі Маринівка. Тут розташовується Свято-Покровський скит, який відноситься до Свято-Успенського Одеського чоловічого монастиря.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

28 липня 2021, 16:11

"руководитель Банковой" попытался найти грязь в светлом празднике. И xpeн у него получилось.


Новини