Головна Новини Суспільство події Як Володимир Басистий відняв підприємство у Олега Кияшко всього за одну ніч
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Володимир Басистий відняв підприємство у Олега Кияшко всього за одну ніч

Підозрювані в рейдерському захопленні підприємства бізнесмена, власника "Агроінвест Холдинг" не зупинилися

2 грудня 2020, 11:32
Поділіться публікацією:

За повідомленням українських ЗМІ, влітку 2020 року відбулося рейдерське захоплення підприємства Олега Кияшко. Саме тоді відбулися перші спроби узурпації дочірнього підприємства "Труд 2012", а саме в ніч на 26 липня 12 осіб в балаклавах намагалися захопити один з найбільших агрохолдингів Харківської області. На щастя, юристам підприємства вдалося захистити агрохолдинг, блокувавши схему злочинців.

Як Володимир Басистий відняв підприємство у Олега Кияшко всього за одну ніч

ФОТО: З відкритих джерел

Однак, на цьому спроби рейдерського захоплення не закінчилися. Підприємство також намагалися відібрати 21 серпня, 3 і 16 жовтня, 30 листопада. Так як Олег Кияшко, перебуваючи під вартою, не зміг захистити свій бізнес, агресорам в балаклавах все-таки вдалося незаконним шляхом забрати у "Труд-2012" частину майна — зерновози із зерном.

"Справу проти бізнесмена було сфальсифіковано, щоб позбавити його дієздатності і здійснити план щодо рейдерського захоплення. Зловмисники вичікували момент, коли холдинг буде без захисту у вигляді Олега Кияшко. Саме колишній керівник холдингу Басистий Володимир і його дружина організовували згадані атаки і зіграли далеко не останню роль в арешті бізнесмена ", — повідомляється в ЗМІ.

Співробітникам вдалося протистояти рейдерській атаці. Кегичівській райсуд встановив безпідставність вилучення і зерно було повернуто. Підприємство "Труд-2012" було передано в руки іншим власникам, а саме Басистому Володимиру і його дружині.

"Все це відбувалося незаконно. За один день змінити всі документи в єдиному держреєстрі неможливо, та й люди, що не мають відношення до холдингу не могли отримати на нього права. Питання залишається одне, як же Басистий Володимир і його дружина стали незаконно володіти" Труд-2012 ", яке належить Олегу Кияшко, якщо бізнесмен не передавав їм власність? У цьому розберуться правоохоронні органи. Справжня уповноважена особа" Труд-2012" Олега Кияшко — Водоріз Олександр ... Коли в липні Олега Кияшко без підстав затримали, зловмисники вважали, що тільки у бізнесмена є право підпису документів на "Труд-2012", і за час його незаконного утримання під вартою вони встигнуть захопити і переоформити підприємство. Завдяки прозорості та структурованості бізнесу, холдингу вдалося оперативно відреагувати — призначити нового директора ", — повідомляє ЗМІ.

Відомо, що 27 липня Олександр Водоріз зміг потрапити на підприємство, почавши попередній аудит через два дні. Однак, далі, як пише ЗМІ, відбулися атаки і незаконне захоплення майна. Також підкреслюється, що в кеші гугла збереглася інформація, що станом на 29 листопада підприємство належало Олегу Кияшко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини