Головна Новини Суспільство події Як виглядає проєкційний пішохідний перехід та де в Україні є такий
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядає проєкційний пішохідний перехід та де в Україні є такий

Освітлений перехід встановили у Вінниці

13 жовтня 2021, 17:00
Поділіться публікацією:

Новий пішохідний перехід, оснащений технологіями, тестують в одному з обласних центрів України. Про інновації розповіли у пресслужбі Вінницької міськради.

Як виглядає проєкційний пішохідний перехід та де в Україні є такий

Нові технології тестують у Вінниці, фото мерії Вінниці

Проєкційний пішохідний перехід обладнали по вулиці Магістратській, де дуже інтенсивний рух транспорту, а люди переходять дорогу до парку й навпаки. Проєкція зебри світлом на проїжджу частину має привернути увагу водіїв й додатково освітлити пішохідний перехід. Світлофор там встановлювати не практично. Поки що міська влада тестує такі новітні засоби для покращення захисту пішоходів та уникнення аварій на міських дорогах.

За словами мера Сергія Моргунова, коли проходить людина до переходу, вмикається світло. Конструкція, що освітлює перехід, має датчики руху й реагує лише на пішоходів, що наближаються до неї. Завдяки підсвітці водії увечері, в туманні ранки, під час дощу, снігопаду будуть бачити перехід за 150 метрів й вчасно гальмувати. 

Конструкція обладнана двома LED-проєкторами, кожен з них має потужність 200 Вт. Обидва проєктори освітлюють чотири смуги руху. Проєкційний перехід вмикається разом з вуличним освітленням.

Також мер міста додав, що впроваджують сучасні технології не вперше. За результатами тестування будуть вирішувати, чи встановлювати такі конструкції на інших переходах.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Польщі українець на переході збив двох пенсіонерів. Водій Audi A не впорався з керуванням та травмував людей, що переходили дорогу по пішохідному переходу. Поліціянти затримали 24-річного підозрюваного, що перебував за кермом авто. Результати освідування — в крові водія виявили 1,52 проміле алкоголю.

Як виглядає проєкційний пішохідний перехід та де в Україні є такий - фото 2
Як виглядає проєкційний пішохідний перехід та де в Україні є такий - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини