Головна Новини Суспільство події Як відрізняються пенсії чоловіків та жінок в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відрізняються пенсії чоловіків та жінок в Україні

В Україні чоловіки отримують більші пенсії, ніж жінки

18 травня 2021, 08:31
Поділіться публікацією:

Стало відомо на скільки в Україні відрізняються пенсії для чоловіків і жінок. Дану інформацію надає платформа OpenDataBot.

Як відрізняються пенсії чоловіків та жінок в Україні

Чи відрізняються пенсії чоловіків та жінок в Україні - OpenDataBot. Фото: rbk.ru

Виявилося, що різниця між пенсіями представників чоловічої та жіночої статі суттєва. За даними платформи, у 2021 році середня пенсія у чоловіків становить 4242,53 гривні. Натомість у жінок — 3031,32 гривні. Виплати відрізняються майже на 30%.

Проте, як зазначається в повідомленні, "середній" показник не означає "основний". Варто уточнити, що пенсію в розмірі 3 001 — 4 000 гривень отримують лише близько 19,2% громадян.

Значна кількість громадян отримують пенсію 2 001-3 000 гривень. Це 38,8% пенсіонерів від їх загальної кількості.Водночас високі виплати, які становлять понад 10 000 грн отримує тільки у 3,8%.

Варто зазначити, що така ситуація в країні може змінитися. З 2022 року в Україні пропонують удвічі підвищити розмір мінімальної пенсії за віком. Відповідний проєкт №5446 вже розміщено на сайті Верховної Ради. Ініціативу запропонувала група народних депутатів із різних фракцій у парламенті. Згідно з документом, вже наступного року люди, які мають досить страхового стажу (30 років для жінок і 35 — для чоловіків), зможуть отримувати близько 4000 гривень пенсії (два прожиткових мінімуми). Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Нагадаємо, що відтепер кожен громадянин України може заздалегідь дізнатися розмір своєї пенсії, розрахувавши її. Оскільки це питання хвилює багатьох українців, Міністерство соціальної політики розробило спеціальний калькулятор. Як розрахувати виплату, дізнавайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

JON

18 травня 2021, 08:09

ЭТО НЕ УКРАИНА А УРУГВАЙ КАКОЙ- ТО -ЖОПА МИРА ПРИ ВЛАСТИ ОДНИ МРАЗИ ! ИВЛИДАМ ПЛАТЯТ ПО 45 ДОЛАРОВ В МЕСЯЦ ЕЩЁ И ОГРАНИЧИВАЮТ ТРУДО УСТРОЙСТВО.


Новини