Головна Новини Суспільство події Як в Україні каратимуть за недобросовісне подання декларацій
commentss НОВИНИ Всі новини

Як в Україні каратимуть за недобросовісне подання декларацій

Порушникам може загрожувати до двох років позбавлення волі

3 червня 2021, 16:38
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 3 червня, Верховна Рада України підтримала законопроєкт №4651, який передбачає позбавлення волі за недостовірне декларування. Про це повідомляє "Інтерфакс". 

Як в Україні каратимуть за недобросовісне подання декларацій

Електронне декларування - фото з відкритих джерел

Проєкт закону, який підтримали 307 депутатів, пропонує посилити відповідальність за надання недостовірної інформації в деклараціях і повертає покарання у вигляді позбавлення волі, яке було скасовано рішенням Конституційного Суду в жовтні 2020 року.

Відповідно до законопроєкту, за умисне неправдиве декларування чиновника можуть покарати штрафом, громадськими роботами або обмеженням волі до двох років, якщо невідповідність із реальними доходами становитиме від 1,1 млн грн до 4,5 млн грн. У разі, якщо невідповідність перевищить 4,5 млн грн, правопорушнику може загрожувати позбавлення волі на термін до двох років.

За умисне неподання декларації законопроєкт передбачає, додатково до штрафів і громадських робіт, покарання у вигляді ув'язнення до двох років.

Також "Коментарі" повідомляли, що не всі депутати задоволені змістом такого важливого документу. Наприклад, на думку народного депутата від політсили "Голос" Ярослава Залізняка, підтриманий Радою законопроєкт був дещо змінений практично перед самим голосуванням. Окремі внесені правки політик називає дуже дивними й такими, що спотворюють логіку. Про які саме правки йдеться, ви дізнаєтеся з нашого матеріалу.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні нарешті почалася реальна робота над документом, який визначає поняття "олігарх". У чому суть законопроєкту, можете дізнатися в нашому матеріалі.

Крім того, на порталі ми повідомляли, як оцінює проєкт "антиолігархічного" закону глава ВР Дмитро Разумков.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини