Головна Новини Суспільство події Як українським туристам не потрапити на уловки аферистів: найпопулярніші схеми
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українським туристам не потрапити на уловки аферистів: найпопулярніші схеми

Поїздка в іншу країну може бути невдалою через шахраїв. Туристів вважають легкою здобиччю, тому що вони часто не знають правила і звичаї тієї країни, в яку приїхали

20 серпня 2021, 10:05
Поділіться публікацією:

Відпустка за кордоном може закінчитися сумно, якщо попастися на уловки шахраїв, які є в кожній з курортних країн. Як передає видання "Коментарі", про те, які найпоширеніші шахрайські схеми є за кордоном і як на них не попастися розбирався портал РБК-Україна.

Як українським туристам не потрапити на уловки аферистів: найпопулярніші схеми

Туристи Фото: yaizakon.com.ua

Перша схема, з якою вже знайомі безліч українських туристів, які були на відпочинку у Франції, Італії, Іспанії, Єгипті, називається безкоштовний сувенір — це, коли ви йдете повз торгових лавок і до вас вибігає продавець, просить просто зайти в його магазин, щоб подивитися товар, а потім каже, що хоче зробити вам в "знак дружби" якийсь подарунок, за який платити не потрібно. А потім вас попросять якусь символічну плату за подарунок. Також можуть сказати, що, якщо ж ви прийняли подарунок, то будьте ласкаві купіть щось в цьому магазині. Коли ви почнете торгуватися за той чи інший товар, то вам можуть обчистити кишені, або ж на різниці на курсі все одно взяти своє. Ще одна хитрість називається "Роза для вашої дівчини". Коли ви будете відпочивати з дружиною або своєю дівчиною, то до вас підійде чоловік з оберемком квітів і попросить придбати букет. Коли ви почнете відмовлятися, то на вас можуть накинутися з обвинуваченнями в тому, що ви жмот і боїтеся витратити зайві кілька доларів для того, щоб зробити приємно своїй дівчині. Цей прийом зазвичай практикують у Франції, Італії, Іспанії.

Ще один прийом діє в Туреччині, яку люблять українські туристи. Перед вами може статися така ситуація — чистильник взуття упустить свою щітку. Ви це побачите і спробуєте віддати її. У відповідь він вас обдарує компліментами, а потім візьметься чистити ваше взуття, за що потім попросить символічну плату. Ну, в результаті вам буде незручно і все-таки доведеться сплатити цю суму, яку він назве.

Ну, і в багатьох країнах Європи практикує ще такий прийом — якийсь із місцевих жителів може запропонувати вам зробити фотографію на тлі якогось прекрасного пейзажу. У підсумку він попросить якусь суму грошей за свою послугу. Коли ви нагадаєте, що він запропонував це зробити безкоштовно, то він накинеться на вас зі звинуваченнями і скаже, що нічого в курортному місті безкоштовно не буває і в кращому випадку все-таки попросить вас оплатити якусь суму коштів, а в гіршому може забрати телефон або фотоапарат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Індії туристи потрапили під сильний каменепад: є загиблі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини