Головна Новини Суспільство події Як українцям отримати тисячу за вакцинацію та коли подавати заявку: розповіли в Кабміні
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українцям отримати тисячу за вакцинацію та коли подавати заявку: розповіли в Кабміні

У Кабміні розповіли, коли слід подавати заявку на виплату 1000 грн за вакцинацію

9 грудня 2021, 14:09
Поділіться публікацією:

Українці вже в 2021 році почнуть отримувати кошти за те, що вакцинувалися. Таку ініціативу висловив президент. Суму в тисячу гривень спочатку будуть виплачувати через застосунок "Дія". В уряді пояснили, де можна буде витратити тисячу гривень українцям, адже перелік послуг чи товарів, які можна буде придбати, обмежений. Про це розповів на засіданні уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Як українцям отримати тисячу за вакцинацію та коли подавати заявку: розповіли в Кабміні

Вакцинація від COVID-19, фото з відкритих джерел

"Уряд сьогодні розгляне порядок надання таких виплат. З наступного тижня Мінцифри розпочне бета-тестування послуги з виплати. Витратити 1000 гривень можна в таких категоріях бізнесу: креативна, транспортна і спортивна галузі. Перший етап виплат розпочнеться з 19 грудня", — наголосив прем'єр.

Українці зможуть заповнити спеціальні віртуальні картки, які будуть розроблені для виплат. Це так звана картка "єПідтримка". Оформлення картки безкоштовне, з власника не буде зніматися ніякої плати за її обслуговування.

За словами глави уряду, щоб встигнути отримати виплату на першому етапі, треба подати заявку в "Дії" з 19 до 29 грудня 2021 року.

Як повідомила керівниця фракції "Слуга народу", на програму з виплати 1000 грн українцям в бюджеті передбачено 8 млрд гривень. Для реалізації програми буде працювати 100 офлайнових центрів підтримки для допомоги громадянам, які вакцинувалися й хочуть отримати виплати.

Тисяча не впливатиме на розмір субсидії. Розширений перелік місць та закладів, де можна витратити кошти, буде прописаний в постанові Кабміну.

Як повідомляв портал "Коментарі", українців попередили про шахрайську схему. Шахраї почали виманювали в українців дані онлайн-банкінгу маніпулюючи повідомленням про виплату 1000 грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини