Головна Новини Суспільство події Як українців обманюють з роботою на OLX
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українців обманюють з роботою на OLX

Шахраї дурять українців. Кілька способів, як захистити себе

20 травня 2021, 14:29 comments1137
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У сервісі OLX останнім часом почастішали випадки шахрайства, пов'язані з пошуком роботи. Представники сайту знають про ситуацію і дають кілька порад, які допоможуть користувачам уберегтися від аферистів.

Як українців обманюють з роботою на OLX

Шахраї - фото: з відкритих джерел

Експерти радять завжди листуватися з роботодавцем саме через внутрішню систему сервісу. У такому випадку ви зможете мати докази, які в разі потреби можна буде передати в правоохоронні органи.

Ніколи не відправляйте нікому гроші наперед. Найчастіше шахраї, які представляються роботодавцями, просять вислати їм грошей в якості "страхового платежу", нібито таким чином вони підстраховують себе на випадок того, якщо ви раптово відмовитеся виконувати свою роботу. А в кінці місяця, разом з зарплатою заставу буде повністю повернуто.

Ніколи не відсилайте паспортні дані незнайомим людям. Шахраї можуть представитися роботодавцями, які шукають собі співробітника для дистанційної роботи та нібито для цього вимагати паспортні дані.

Не рідкісні випадки, коли шахраї намагаються заволодіти банківськими картами своїх жертв. У "нового співробітника" просять дані карти, нібито для того, щоб переводити туди заробітну плату. Ось тільки разом з номером картки можу попросити код безпеки та дату.

Існують і випадки шахрайства, в яких з жертви спробують виманити гроші, нібито за допомогу в пошуку роботи. А після того, як гроші були переведені, на їх рахунок перестають відповідати або відправляють список вакансій, який є у відкритому доступі в Мережі.

Нагадаємо раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що шахраї під виглядом Ілона Маска накрали криптовалюта на кілька мільйонів доларів, а також про те, що користувачів WhatsApp обманюють шахраї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юля

30 травня 2021, 10:58

Все цифровые услуги - явное поле для обмана тех, кто в них не разбирается. Обманывают даже в электронных библиотеках типа такой https://zaporizhzhia-future.com.ua/ru/zaporozhczam-dostupna-innovaczionnaya-biblioteka/ или в приложениях для оплаты проезда, требуют смски, которые приходят на телефон - якобы для того, чтобы защитить акк. Без лоха жизнь плоха.


Новини