Як українці ставляться, що через Україну здійснюється транзит російського газу

Більшість українців негативно ставляться до транзиту російського газу територією України.

Кожен п’ятий українець позитивно ставиться до того, що Україна продовжує забезпечувати транзит російського газу до країн Європейського Союзу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на опитування компанії Active Group.

Згідно з дослідженням Active Group, у 2024 році 94,2% українців знають, що через територію України продовжується постачання російського газу до ЄС. Це майже на 22% більше, ніж показник 2023 року, тоді про транзит російського газу через Україну знали 72,4% українців.

У 2024 році 3,1% українців повністю позитивно ставиться до продовження транзиту російського газу територіями України, а ще 16,9% обрали варіант швидше позитивно. Повністю негативно до постачання газу з РФ через Україну ставлять 28,2% респондентів, а швидше негативно обрали 31,6%. Ще 20,2% опитаних не змогли відповісти на питання.

Ставлення українців до транзиту російського газу. Джерело: Active Group

Таким чином, 59,8% опитаних вказують на негативне ставлення до транзиту російського газу через Україну, а підтримують - 20% опитаних.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що газорозподільча станція Суджа в Курській області опинилась під контролем ЗСУ. Міністр енергетики Герман Галущенко розповів, чи продовжується постачання газу в Європу та чи зверталась Росія до України щодо цього питання.

Також "Коментарі" писали про те, що в ЄС вигадали спосіб, як постачати газ транзитом через Україну, однак в обхід Москви. Європейський Союз вважає, що можна налагодити співпрацю з Азербайджаном, який витіснив би російський газ з європейського ринку.