Головна Новини Суспільство події Як українці ставляться ЛГБТ-спільноті: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українці ставляться ЛГБТ-спільноті: опитування

Соціологи з'ясували: більшість українців підтримує ЛГБТ-права

18 червня 2024, 15:38
Поділіться публікацією:

Останнє опитування Київського міжнародного інституту соціології показує, що більшість українців (70,4%) упевнені, що ЛГБТ-спільнота повинна мати ті ж права, що й інші жителі країни. Опитування відбувалося з 26 травня по 1 червня 2024 року та виявив, що майже три чверті населення за рівні права для ЛГБТ.

Як українці ставляться ЛГБТ-спільноті: опитування

Соціологи з'ясували: більшість українців підтримує ЛГБТ-права

Проте, незважаючи на сильну підтримку базових прав, в українському суспільстві досі є розбіжності щодо законодавчого визнання одностатевих пар. Лише 28,7% підтримали законопроект №9103, який пропонує запровадити реєстрацію громадянських партнерств для одностатевих пар. Проти цього законопроекту 35,7%, а 25,6% залишилися байдужими до цього питання.

Важливо, що похибка дослідження становить лише 2,4% для показників близько 50% і 1,1% для показників близько 5%, що робить його результати дуже надійними.

Нагадаємо, що 16 червня на вулицях столиці України пройшов Маршем рівності. Цього разу марш привернув особливу увагу завдяки участі телепродюсера Володимира Завадюка, відомого своєю роботою над популярними шоу, такими як "Голос країни" та "Танці із зірками". Продюсер, котрий рік тому зробив камінг-аут, активно підтримує ЛГБТК співтовариство.

Раніше “Коментарі” писали, що останнім десятиліттям тема ЛГБТ стала значною частиною культурного діалогу, особливо у сфері телевізійних серіалів. Ці проекти не лише відображають зміни у суспільному сприйнятті, а й активно формують його. У цьому огляді ми розглянемо ключові серіали , які відіграли важливу роль у висвітленні та інтеграції спільноти ЛГБТ у масову культуру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іван Сірко

18 червня 2024, 15:29

обман! знищити лгбт спільноту разом з мінорними! амінь лгбт мінорній на віки вічні.


Новини