Головна Новини Суспільство події Як українці ставляться до росіян — дані свіжого опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українці ставляться до росіян — дані свіжого опитування

Росіяни ставляться до українців краще, ніж навпаки

3 березня 2021, 20:22
Поділіться публікацією:

Ставлення жителів України до росіян наразі зберігає вельми хиткий баланс між двома "стільцями". 42% українців відкрито заявляють про своє незадоволення громадянами РФ, але зовсім трохи менша кількість почуває до них приязність. При цьому росіяни набагато краще ставляться до українців, про що свідчить статистика, оприлюднена Київським міжнародним інститутом соціології.

Як українці ставляться до росіян — дані свіжого опитування

42% українців погано ставляться до Росії. Фото із відкритих джерел

Отже, у лютому 2021 року 41% українців повідомили про своє добре ставлення до північного сусіда нашої держави. Як уже згадувалося, 42% наших співвітчизників заявили про протилежне. Ще 17% опитаних не змогли визначитися із відповіддю. Якщо порівнювати, то взимку 2012 року ситуація була кардинально іншою. Позитивно про росіян відгукувалося аж 85% українців, коли ворогами їх вважали лише 9%. Варіант "важко сказати" використовували лише 6% респондентів.

Цікаво, що громадяни Росії демонструють дещо іншу динаміку. Гарно ставляться до українців 54% опитаних, тоді як негативні емоції відчувають 31%. 13% росіян не поспішають із відповіддю.

Якщо говорити про загальне співвідношення по регіонам, то, очікувано, найкраще до Росії ставляться на Сході України. Найбільше негативу північні сусіди викликають у жителів західних регіонів.

Як українці ставляться до росіян — дані свіжого опитування - фото 2

Слід зазначити, що кількість українців, які воліли б запровадити із Росією візовий режим, як і з іншими іноземними державами, залишилася на стабільному рівні — порівняно із минулим роком. Такої думки, як і взимку 2020 року, дотримується 39% українців. Дещо більша частка опитаних, 49% вважають за краще відновити добрі дружні відносини, але залишатися двома різними незалежними державами. Ще 6% обрали варіант об’єднати Україну та Росію в одну державу, а решта, також 6%, не визначилися із відповіддю.

В Росії ж тих, хто прагнув би до єдинства із українцями, значно більше — аж 17% від опитаного загалу. 23% росіян воліли б запровадити візовий режим із нашою країною, 57% — притримуються варіанту відновлення добросусідських відносин. Лише 4% не відповіли на запитання.

Як українці ставляться до росіян — дані свіжого опитування - фото 3

Загалом, як можна зрозуміти, динаміка демонструє, що українці гірше ставляться до росіян, аніж навпаки. Причини очевидні — військова агресія на Донбасі, анексія Криму, постійна спроба повернути Україну із європейського шляху до зони російського впливу тощо.

Раніше "Коментарі" повідомляли про результати опитування стосовно рейтингу довіри політиків. Кому українці не довіряють найбільше, можна дізнатися у нашому матеріалі.

Також на порталі знайдеться думка експертів стосовно того, яким політичним опитуванням варто довіряти, а яким — ні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини