Головна Новини Суспільство події Як українці ставляться до громадян Росії та Білорусі: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українці ставляться до громадян Росії та Білорусі: результати опитування

Більшість українців негативно ставляться до росіян, тоді як ставлення до білорусів переважно нейтральне та негативне.

1 травня 2024, 12:07
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

74% українців вказали, що ставляться до громадян Росії негативно або дуже негативно. Щодо громадян Білорусі то загальне негативне ставлення українців становить 33%. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на опитування "Реінтеграція та соціальна згуртованість" від  Школи політичної аналітики НаУКМА.

Як українці ставляться до громадян Росії та Білорусі: результати опитування

Українці негативно ставляться до росіян. Фото з відкритих джерел

Директор Школи політичної аналітики НаУКМА Максим Яковлєв оприлюднив результати опитування "Реінтеграція та соціальна згуртованість", де серед питань були ті, що стосуються ставлення українців до росіян та білорусів.

Дуже негативно до росіян ставиться 46% українців, а негативно – 28%, що дає загальний результат негативного ставлення до громадян Росії на рівні 74%. Про позитивне ставлення до росіян заявили 4% українців, а 20% вказали на нейтральне ставлення.

Щодо білорусів, то про негативне ставлення до них заявили 21% українців, а дуже негативне – 12%, що вказує на 33% загального негативного ставлення українців до громадян Білорусі. Про позитивне та дуже позитивне ставлення до білорусів вказали 13% та 3% опитаних відповідно. Однак 49% українців ставляться до білорусів нейтрально.

Також в опитування запитали українців, як вони ставляться до білорусів, які виступають проти війни. 60% українців вказали на позитивне ставлення, а 12% на негативне, решта – 26% ставляться нейтрально.

Щодо ставлення до росіян, які проти війни, то 53% українці до таких громадян РФ ставляться позитивно, а 14% — негативно. Нейтральне ставлення до росіян, які виступають проти війни висловили 31% українців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про результати опитування, яке показало, скільки росіян готові йти на війну в Україну.

Також "Коментарі" писали про те, як поляки ставляться до українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

1 травня 2024, 12:50

Я не отношусь негативно к людям только из-за того, что они живут в той или иной стране. Так поступают только полудурки у котороых в голове лозунги вместо мозгов. Вот к кому я точно отношусь резко негативно - так это ко всевозможным провокаторам, разжигателям конфликтов и тем, кто наживается на войне вне зависимости от страны проживания.


Новини