Головна Новини Суспільство події Як українці оцінили діяльність Зеленського, Слуг народу і НАТО - звіт Рейтингу
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українці оцінили діяльність Зеленського, Слуг народу і НАТО - звіт Рейтингу

Рейтинги Президента та "Слуг народу" синхронно знижуються

11 листопада 2021, 17:04
Поділіться публікацією:

Суспільно-політичні настрої українців опублікувала  Соціологічна група "Рейтинг" у листопадовому звіті.

Як українці оцінили діяльність Зеленського, Слуг народу і НАТО - звіт Рейтингу

Динаміка рейтингу політиків - скрін звіту групи "Рейтинг" (4-9 листопада 2021 р.)

Населення України, як свідчить опитування, все менше довіряє Володимиру Зеленському та партії "Слуга народу". Натомість прихильність до НАТО рекордно зросла.

Політичні питання соціологів стосувались вітчизняних діячів та зовнішньої спрямованості країни: довіри до президента, партій, уряду, потреби у зміні влади, загальний курс держави.

Респондентів запитали, за кого вони проголосували, якби вибори відбулись зараз. За Зеленського віддали свої голоси 21,8% тих, хто дійсно буде голосувати, за Порошенка – 14,5%.  Екс-спікер Дмитро Разумков з кожним опитуванням набирає все більше голосів: зараз у нього 8,8% — він на п'ятому місці, відстаючи на 2% від Тимошенко. 

У порівнянні з опитуванням, яке відбулось півтора тижні тому (21-23 жовтня 2021 р.), у нинішнього президента рейтинг продовжує швидко падати – різниця з попереднім результатом становить 3,3%. У Порошенка спостерігається дуже поступове зростання – всього на 0,4%. Між тим Разумков набрав 1,5% прихильників. Якщо темпи зміни рейтингу Зеленського і Разумкова не зміняться, то менш ніж за два місяці екс-спікеру довірятиме більше громадян, ніж Зеленському.

Як українці оцінили діяльність Зеленського, Слуг народу і НАТО - звіт Рейтингу - фото 2

Якби вибори у парламент відбулись у найближчі вихідні, то партія "Слуга народу" отримала б 17,3% голосів виборців. З вересня рейтинг партії упав на 33%, що навіть на 2% більше, ніж падіння довіри до президента за цей же період.

У "Європейської солідарності" – 14% — майже без змін. Між тим соціологи вперше питали громадян про їх ставлення до "Партії Дмитра Разумкова". Вона отримала 6,8% голосів.

Як українці оцінили діяльність Зеленського, Слуг народу і НАТО - звіт Рейтингу - фото 3

Опитування показало, що найбільш незадоволені українці діяльністю парламенту (49%) та Кабміну (47%). Президентом незадоволені 36% респондентів. Натомість задоволених його роботою – 33% — навіть більше ніж тих, хто готовий проголосувати за нього на найближчих виборах. 

Як українці оцінили діяльність Зеленського, Слуг народу і НАТО - звіт Рейтингу - фото 4

Розпуск Верховної ради підтримують 58% опитаних і такий же відсоток не підтримує ідею перевиборів президента. 

Як українці оцінили діяльність Зеленського, Слуг народу і НАТО - звіт Рейтингу - фото 5

Зовнішньополітичних питання було два: про вступ до ЄС та про вступ до НАТО. Частка українців, які на референдумі віддали б свій голос за вступ до ЄС, складає 62%. Цей показник мало змінюється протягом останніх півроку і коливається в межах від 61% до 64%.

За вступ до НАТО проголосувало 58% опитаних – це максимальний відсоток прихильників за весь період, який аналізується групою "Рейтинг" з 2013 р. При чому з жовтня цей показник зріс відразу на 6%.

Як українці оцінили діяльність Зеленського, Слуг народу і НАТО - звіт Рейтингу - фото 6

Опитування проводилось Соціологічною групою "Рейтинг" з 4 по 9 листопада 2021 р. серед повнолітніх громадян України. Випадковим чином було обрано п'ять тисяч респондентів, до яких звернулись, зателефонувавши на мобільний телефон. Помилка дослідження – не більше півтора відсотка з довірчою ймовірністю 95%. Детально ознайомитись зі звітом можна за посиланням.

Видання "Коментарі" раніше публікувало матеріал про ставлення Офісу Президента до зростання рейтингу Дмитра Разумкова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини